Uppgifter: Så förändras Hockeyallsvenskan totalt till hösten: ”Det är bestämt”

Vägen till SHL förändras totalt till hösten.
Serien får ett slutspel, likt SHL, för att bestämma vilket lag som går upp, uppger HockeyNews.

Under flera år har kritiken varit stor mot hur svårt det är för lag i Hockeyallsvenskan att ta steget upp till SHL. Det har tidigare skett två olika kvalmatcher – där de två främsta lagen från hockeyallsvenskan mött de två sämsta lagen i SHL.

Förändras helt

Men till hösten sker stora förändringar. Det står sedan tidigare klart att bara ett lag kan gå upp och ned mellan serierna, men att det inte blir något kvalspel mot ett lag från en annan serie, utan i stället direktuppflyttning.

190308 Modos Jonathan Johnson jublar efter 2-2 under Ishockeymatchen i hockeyallsvenskan, mellan Modo och Västerås den 8 mars 2019 i Örnsköldsvik. Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN

Nu gör Hockeyallsvenskan om sitt slutspelsformat. Och det blir precis som i SHL:s slutspel.

Blir som SHL

Enligt HockeyNews kommer nämligen lag 1-6 i serien att gå direkt till kvartsfinal, samtidigt som lag 7-10 möts i åttondelsfinal.

– Det är play-in i bäst av tre matcher. Kvartsfinal i bäst av fem matcher, semi- och final i bäst av sju matcher, säger Olof Östblom, tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet, till sajten.

200310 Björklövens Alexander Wiklund jublar efter sitt 2-0 mål under ishockeymatchen i Hockeyallsvenska finalen mellan Björklöven och Modo den 10 Mars 2020 i Umeå. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

När det gäller nedflyttning så möts lag 13 och möts i en matchserie på fem matcher om vilket lag som åker ut.

– Det är bestämt och det kommer i dagarna att kommuniceras ut precis hur det ser ut. Det gör vi koordinerat med Svenska ishockeyförbundet och SHL. Det kommer bilder och bildspel, säger Hockeyallsvenskans vd Stephan Guiance till HockeyNews.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!