Uppgifter: Nästa storstjärna nära VM-spel med Tre Kronor

Uppgifter: Nästa storstjärna nära VM-spel med Tre Kronor

.

I dag inleder Tre Kronor hockey-VM, med match mot Tjeckien.
Nu kan laget få en riktig drömförstärkning i Dallas stjärnback John Klingberg, enligt Viasats Jonatan Lindquist.

Tre Kronor har redan VM:s kanske bästa backuppsättning. På plats i Slovakien finns redan NHL-backarna Oliver Ekman-Larsson, Adam Larsson, Mattias Ekholm, Erik Gustafsson, Robert Hägg och Markus Pettersson.

Föll mot St Louis

Men nu kan den blytunga uppsättningen få tillskott – i form av John Klingberg. Dallas föll häromdagen mot St Louis i sjunde avgörande matchen i Stanley Cup och svensken är alltså tillgänglig för spel.

180406 Stars John Klingberg under ishockeymatchen i NHL mellan Anaheim Ducks och Dallas Stars den 6 april 2018 i Anaheim.
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Enligt Viasats Jonatan Lindquist är Klingberg sugen på VM-spel och mycket talar för att han kommer att ansluta till laget.

Klingberg var med och vann VM-guld både 2017 och 2018 och har alltså chansen på ett tredje VM-guld i rad. Även Tre Kronors lagkapten, Oliver Ekman-Larsson, kan ta tredje raka.

Briljant i slutspelet

26-årige Klingberg kommer från ett slutspel där han var en av Dallas absolut bästa spelare. Han gjorde nio poäng på 13 matcher i slutspelet och hade dessutom 45 på 64 matcher i grundserien.

Läs mer:

Hockey VM 2019: TV-tider, spelschema och resultat