Uppgifter: Leif "Leffe" Carlsson aktuell för tränarjobbet i Leksand

Uppgifter: Leksand i krismöte i natt – här är tränaren som ska frälsa klubben

Leksand är i kris och står utan tränare. Nu kommer uppgifter om att klubben vill plocka in förre FBK-tränaren Leif ”Leffe” Carlsson i båset.

Säsongen har börjat allt annat än positivt för Leksand. Det förväntade topplaget i Hockeyallsvenskan har inlett säsongen med två segrar på nio matcher. Efter gårdagens nederlag mot AIK på hemmaplan, lagets sjätte raka förlust, ligger den anrika klubben just nu på nästjumboplatsen.

I helgen bekräftade Leksand att man sparkar tränaren Markus Åkerblom. Men nu kommer uppgifter om vem som ska frälsa laget i tränarbåset framöver.

Kan ta över – efter krismötet

Enligt uppgifter till Sportbladet är den förre Färjestads-tränaren Leif ”Leffe” Carlsson aktuell för att ta över tränarsysslan i klubben. Och enligt Hockeypuls befann sig Carlsson i Tegera Arena under gårdagens match mot AIK.

Hockeypuls rapporterar även att Leksands ledning med sportchefen Mikael Karlberg och Per-Ragnar Bergkvist, sportsligt ansvarig i styrelsen, satt i ett krismöte efter matchen mot AIK i går kväll. Ett möte som ska ha varat i flera timmar.
– Vi har haft ett möte i kväll. Det blir ibland på sena timmar, det är långa arbetsdagar för många nu, säger Bergkvist till Hockeypuls.
– Spelarna har sagt att vi inte behöver stressa, så det kändes bra i dag. Men det är väl ingen hemlighet att vi letar efter en tränare.

LÄS MER: Här smäller han in årets sjukaste slagskott