Uppgifter: Guldhjälten på väg bort – jagas av andra SHL-klubbar

.

Johan Gustafsson storspelade när Frölunda tog SM-guldet 2016.
Men nu kan han vara på väg bort från klubben.
Enligt GT har målvakten nobbat Frölundas senaste bud.

I går kom beskedet att Frölundas målvakt Johan Mattsson skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Det nya avtalet sträcker sig över två säsonger.

Bekräftar ”nej, tack”

Så långt goda nyheter gällande Frölundas målvaktsduo. Men nu kommer uppgifter om att Johan Gustafsson nobbat Frölundas kontraktsförslag och att flera andra SHL-klubbar är intresserade.
– Jag har inga kommentarer alls till det, säger Gustafsson till GT.
– Det stämmer att han tackat nej till Frölundas förslag, säger målvaktens agent Johan Finnström.

Mattson och Gustafsson har delat på målvaktsjobbet i Frölunda den här säsongen. När slutspelet drar igång i morgon lördag för Frölundas del, så är det Johan Mattsson som förväntas ta förstaspaden.

Jagas av Luleå

Gustafsson har gjort fyra säsonger i Frölunda och varit mycket framgångsrik. Han kom till klubben efter spel i två säsonger i Minnesotas organisation.

Enligt GT så är Luleå en av klubbarna som jagar Gustafsson. 27-åringen har tidigare spelat två säsonger i just Luleå.
– Det är en bra fråga. Jag får hänvisa till min agent. Jag har inte snackat med honom på ett bra tag utan fokuserar på det jag kan påverka. Och det jag kan påverka är det som händer på isen, säger Johan Gustafsson till GT.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);