Uppgifter: Forne SM-guldhjälten lämnar nu SHL-laget – klar för oväntade klubben

Joacim Eriksson har inte fått det att flyga i Brynäs.
Nu lämnar han.
Enligt Expressen är målvakten klar för spel i Tyskland.

Joacim Eriksson var stor guldhjälte för Skellefteå under säsongen 2012/2013. Målvakten hade då en räddningsprocent över imponerande 95 i slutspelet, och succén ledde till ett äventyr i Nordamerika.

En match i NHL

Totalt gjorde han två säsonger i Vancouver Canucks organisation, där det dock bara blev en NHL-match och resten AHL-spel. 2015 lämnade han för KHL, men inte heller där blev han långvarig och målvakten flyttade i stället hem till SHL och Växjö.

200227 Brynäs målvakt Joacim Eriksson under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Skellefteå den 27 februari 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Under säsongen i Växjö fick Eriksson även göra två matcher för Tre Kronor, men säsongen därpå gick flyttlasset på nytt, denna gång till Djurgården. Inför säsongen 2018/2019 så lämnade Eriksson för Brynäs, där han varit de två senaste säsongerna.

Lämnar för bottenklubben

Men Eriksson har inte fått det att flyga i Gävle-klubben, och efter en säsong där han bara spelat 19 matcher och haft en räddningsprocent på 88 står det nu klart att han lämnar. Enligt Expressen så kommer Eriksson, som har ett utgående kontrakt, söka sig utomlands.

200218 Brynäs målvakt Joacim Eriksson under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Linköping den 18 februari 2020 i Gävle. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Ny klubbadress blir, enligt tidningen, tyska Schwenninger Wild Wings. Klubben har inte nått slutspel en enda gång sedan inträdet i högstaligan, 2013.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!