Uppgifter: Elias Pettersson skriver sitt första NHL-kontrakt – kan stanna i SHL

Elias Pettersson bröt tummen och tvingades avbryta VM. Men nu kommer goda nyheter.
Enligt uppgifter till Sportsnet skriver 19-åringen på för Vancouver Canucks efter turneringens slut.
Men trots det kan han stanna i Sverige.

Efter den galna succésäsongen i Växjö belönades Elias Pettersson med en plats i VM-truppen. Men efter att ha gjort både sitt första mål och poäng i Tre Kronor-tröjan skulle äventyret få sig ett abrupt slut.

Mot Schweiz brakade supertalangen in i målburen och bröt tummen. Därmed var VM och säsongen över och Pettersson tvingades till operation. Men trots det kan 19-åringen vänta sig glada nyheter när turneringen är över.

Petterson skriver på för Vancouver

Enligt uppgifter till Sportsnets NHL-insider John Shannon har Vancouver Canucks beslutat sig för att skriva på ett kontrakt med Elias Pettersson.

NHL-organisationen draftade Pettersson som femte spelare i förstarunda förra året. Och efter att Daniel och Henrik Sedin nu lägger skridskorna på hyllan kan den kanadensiska staden få två nya svenska kelgrisar i Elias Pettersson och Jonathan Dahlén till nästa säsong.

Kan stanna i Sverige

Men Petterson får eventuellt vänta på chansen till spel i Nordamerika och NHL. Enligt uppgifter till TSN kan forwarden komma att ha en låneklausul i kontraktet och därmed stanna ytterligare en säsong i SHL.

Pettersson stod för totalt 75 poäng på 57 matcher i SHL den gångna säsongen vilket ledde till poängligaseger. 19-åringen blev dessutom framröstad till bland annat slutspelets MVP och säsongens bästa forward.

LÄS MER: VM-svenskens stora belöning – nytt monsterkontrakt gör honom till en av de bäst betalda i NHL

VM-svenskens stora belöning – nytt monsterkontrakt gör honom till en av de bäst betalda i NHL