Uppgifter: Doldisen får plats i Tre Kronors OS-trupp – gör mästerskapsdebut

I morgon presenterar Rikard Grönborg Tre Kronors trupp till OS i Pyeongchang.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer förbundskaptenen bjuda på en rejäl skräll då Alexander Bergström, 31, blir uttagen.

Kanada, Tjeckien och USA är tre länder som redan har presenterat sin trupper till OS-hockeyn. I morgon är det förbundskaptenen Rikard Grönborgs tur att ta ut Tre Kronors trupp till den anrika turneringen.

Sedan tidigare står det klart att det inte blir några NHL-spelare i OS. Det öppnar upp för många andra, bland annat för en riktig doldis.

Kan göra mästerskapsdebut

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer 31-årige Alexander Bergström få en plats. Forwarden lämnade inför säsongen Karlskrona för spel i KHL och Sibir Novosibirsk. Väl där har det blivit succé och Bergström har stått för 38 poäng på 49 matcher, vilket placerar honom på elfteplats i KHL:s totala poängliga.

Rikard Grönborg kommer enligt kvällstidningen att endast ta ut tolv forwards, då han fortfarande inväntar besked angående Djurgårdsforwarden Andreas Engqvists hjärnskakning.

Om Alexander Bergström, som så sent som 2015 spelade i Hockeyallsvenskan, blir uttagen gör han därmed mästerskapsdebut i Tre Kronor.

OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea: Tv tider, schema, datum och sporter