Uppgifter: Detroit vill byta bort svenske stjärnan – innan nästa måndag

.

Detroit uppges vilja byta bort etablerade spelare för talanger och draftval.
Enligt rapporter riskerar en svensk att få lämna Red Wings: Gustav Nyquist.

På måndag är det deadline för spelarbyten i NHL. Så räkna med att det blir en intensiv vecka, med massor av rykten och spekulationer. Ett av lagen det snackas mycket om är Detroit Red Wings.

Kronwall på väg bort?

Laget är lååångt ifrån slutspel och då klubben är mitt i en generationsväxling, förväntas klubben byta bort en eller ett par etablerade veteraner i utbyte mot draftval eller talanger.

Det har tidigare spekulerats om Detroit vill byta bort veteranen Niklas Kronwall. 38-årige Kronwall håller fortfarande hög klass och skulle så klart vara ett lyft för ett topplag som behöver ytterligare rutin.

Just det ryktet har det varit tyst om senaste veckan. Då snackas det mer om forwarden Gustav Nyquists framtid i klubben. 29-åringen sitter på ett utgående kontrakt och är alltså fri att skriva på för vilken klubb som helst i sommar.

Har en klausul i kontraktet

Detroit skulle förmodligen vilja få ett par tillgångar för Nyquist, men det finns ett problem: svensken har en så kallad ”no trade”-klausul i kontraktet. Forwarden kan alltså stoppa en bytesaffär.

161125 Detroits Gustav Nyquist oroar framför New Jerseys målvakt Cory Schneider under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och Detroit Red Wings den 25 november i New Jersey.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87358

Enligt Sportsnets Chris Johnston har Detroit frågat Nyquist om han är villig att flytta, men att det är oklart vad svenskens svar är.

Nyquist går mot sin poängmässigt bästa säsong hittills i NHL. Han har 48 poäng på 59 matcher.

Läs mer:

Stekhete NHL-svensken jagas – förväntas bli bortbytt innan deadline

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);