Tydliga svaret om storstjärnan som alla Leksands-fans drömmer om – ger nu tydligt besked: ”Vi tror att…”

Leksand har drömt om Max Véroneau.
Men nu kommer tydliga besked från hans agent.
– Vem vet vad som händer längs vägen?, säger George Bazos.

Max Verroneau var förra årets stora gigant i SHL och hans succé med Leksand gick ingen obemärkt förbi. Hans målsuccé var inte bara bra för Leksand, utan även historiskt. Bara Mattias Weinhandl har, under en och samma säsong, gjort fler mål än vad Veronneau gjorde för Leksand förra året under hela 2000-talet.

Svaret om stjärnan

Det säger en hel del om vilket avtryck han gjorde, och det var inte många som var förvånade då 26-åringen under sommaren skrev på ett kontrakt med San Jose Sharks i NHL. Men där har det inte blivit samma succé som det blev i SHL. Verroneau lämnades utanför truppen under Sharks inledande matcher på säsongen, och har i stället fått fokusera på AHL.

220312 Leksands Max Veronneau under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Färjestad den 12 mars 2022 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Leksand har varit tydliga med sin dröm om att få hem spelaren redan under vintern, och förra veckan skrev Aftonbladet att Leksand jobbar hårt på att lösa detta, helst redan innan jul. I veckan var stjärnan dessutom helt utanför sin trupp i AHL, vilket fick många att spekulera att en återkomst till Sverige kommer allt närmare.

Men så tycks inte vara fallet.

LÄS MER: Ikonen Håkan Loob utser Sveriges tre främsta hockeyspelare genom tiderna: ”Bästa som vi haft”

”Inga planer på det”

Hans agent, George Bazos, menar att målet fortfarande är att vara kvar i USA, och kämpa sig till en plats i Sharks. Han menar att ett byte av general manager i organisationen har ställt till det för forwarden, som nu tvingas kämpa sig till en plats. Men det planerar han att göra.

– Han har en mindre skada som gjorde att han stod över den senaste matchen, det är inget mer än så, säger Bazos till Hockeypuls, och fortsätter:

– Max har kontrakt med San Jose den här säsongen och har inga planer på att återvända till SHL. Vi har inte diskuterat Leksand över huvud taget, och NHL är hans stora mål. Vi tror fortfarande att det är möjligt för honom att slå sig in i San Jose när han blir skadefri och börjar göra lite mål igen.

220305 Leksands Max Veronneau jublar efter 0-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Leksand den 5 mars 2022 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

George Bazos menar dock att det inte går att stänga några dörrar, och kanske kan Leksands-fansen fortsätta att drömma.

– Vem vet vad som händer längs vägen? Max trivdes väldigt bra i Leksand under sin tid där, men nu är hans fokus på att bli frisk, producera för Barracudas och förhoppningsvis spela till sig en bra roll i Sharks framöver, säger Bazos.

LÄS MER: Frölundas nya mardrömsbesked efter blytunga starten på SHL – klubbens svar om stjärnan: ”Han har inte…”