Tvärvändningen för förre stortalangen – nu flyttar han till division 4(!)

Tvärvändningen för förre stortalangen – nu flyttar han till division 4(!)

JVM-silver, NHL-draftad och SHL-debutant.
Men nu har karriären tagit en helt annan vändning för förre stortalangen Tony Lagerström.
Nu är 29-åringen klar för nästa klubb – i division 4(!).

2006 stod Tony Lagerström inför sitt stora genombrott. 18-åringen debuterade då i SHL för Södertälje SK och draftades sedan av storklubben Chicago Blackhawks som nummer 76 totalt. Samma draft som Nicklas Bäckström valdes som nummer fyra.

Något år senare var Lagerström även en del av det svenska JVM-laget som tog JVM-silver. Men efter det tog karriären aldrig fart och svensken kom aldrig iväg till Nordamerika.

När jämngamla Bäckström och JVM-lagkamraten Victor Hedman utvecklades till giganter i NHL så blev det istället sju säsonger i HockeyAllsvenskan hos Södertälje och Mora för Lagerström. Därefter följde fyra säsonger i division 1 hos Åkers/Strängnäs.

”De hade inte råd att ha kvar honom”

Och nu tar karriären en helt annan vändning. Den numera 29 år gamla Tony Lagerström är klar för ny klubb – långt ifrån hockeyns finrum. Nämligen Gnesta IK i division 4.
– Tony har flyttat till Gnesta och har valt att trappa ner lite, säger Gnestatränaren Jörgen Ahlbom till Södermanlands Nyheter och förklarar varför förre stortalangen flyttade.
– Han var i Åker. Men de hade inte råd att ha kvar honom. Jag har hört att de har haft svårt att få ihop folk, säger Jörgen Ahlbom.

LÄS MER: Mäktiga hyllningen till Niklas Kronwall – tacklingskungen hela Detroit älskar