TV: Osannolika detaljen när världens längsta hockeymatch avgjordes i natt

217 minuter och 14 sekunder. Så mycket krävdes för att skilja norska hockeylagen Storhamar och Sparta Sarpsborg åt när de skrev historia i natt. Världens längsta hockeymatch genom tiderna blev därmed ett faktum.

Normalt varar en hockeymatch i tre perioder och 60 minuter. Men Storhamar och Sparta Sarpsborg ville spela mer än så när de norska lagen möttes i slutspelet sent i går kväll. Matchen gick in i natten och avgjordes först efter hela elva perioder, vilket gav 217 minuter och 14 sekunders speltid samt en hockeykväll som varade i åtta och en halv timme.

Ett nytt rekord för världens längsta hockeymatch genom tiderna. En kross av det gamla rekordet faktiskt. För drygt 80 år sedan gjorde Detroit Red Wings och Montreal Canadiens upp i 176 minuter och 30 sekunder.

Den stora hjälten i Norge blev Storhamars Joakim Jensen som gjorde 2-1-målet som fick hela arenan explodera i ett oerhört efterlängtat segermål. För Jensen var målet lika skönt. Matchvinnaren fick nämligen kramp redan i den femte perioden.
– Jag fick kramp i båda låren och var tvungen att ta igen mig under några byten i den femte perioden. Men jag tror inte jag är den ende som är trött, sa Jensen till norska TV2 efter maratonmatchen.

Men det var inte det enda osannolika som hände under den historiska hockeymatchen. Dels tog maten helt slut på arenans kiosker och en lokal pizzarestaurang fick rycka in för att rädda de svältande hockeyfansen som tagit sig till arenan. Men även lokalpolisen i Hamar fick svara på en hel del oväntade samtal från oroliga anhöriga till spelare och ledare i Storhamar som anmälde sina hockeyhjältar som försvunna. På Twitter fick Hamarpolisen gå ut och lugna befolkningen.

Nästa slutspelsmatch mellan Storhamar och Sparta Sarpsborg avgörs redan i morgon. Då får vi se om världens längsta hockeymatch får en uppföljare eller om de nöjer sig med bara tre perioder…

LÄS MER: Det mest episka straffavgörandet hockeyvärlden har skådat.

Här avgörs världens längsta hockeymatch: