TV: Är det här den värsta domarmissen i hockeyns historia?

TV: Är det här den värsta domarmissen i hockeyns historia?

Under söndagen avgjordes det kanadensiska hockeymästerskapet Herder Memorial Championship. På ett högst märkligt sett. För det avgörande målet skulle ju faktiskt aldrig ha räknats.

De största snackisarna under årets SHL-slutspel är kopplade till domarmisstag som har fått direkt avgörande betydelse. Frölunda satte spiken i kistan i kvartsfinalserien mot Skellefteå efter att det förlorande laget nekats en straff i den direkt avgörande förlängningen. Ett misstag domaren senare gått ut offentligt och bett om ursäkt för.

Liksom domaren gjorde i kvartsfinalmötet mellan Malmö och Växjö. Efter att tabellettan nekats en straff som hade kunnat förlänga matchserien mot Malmö. Som i stället vann sin fjärde match i kvartsfinalserien med uddamålet och avancerade vidare till semifinal.

De svenska domarmissarna i all ära. Men ingen av dem når upp till den som gjordes i Kanada under söndagen. På den nordostliga provinsen Newfoundland and Labrador avgörs varje år hockeymästerskapet Herder Memorial Championship. I år spelades finalen mellan CeeBee Stars och Clarenville Caribous. En match som fick ett minst sagt oväntat slut.

Vid ställningen 3-3 fick CeeBee Stars ett sent mål. Med betoning på FICK. För det sista målet i matchen skulle ju verkligen inte ha räknats.

Se själva (12 sek in i klippet):

Vilda protester till trots. Det katastrofala beslutet att godkänna målet blev avgörande för både matchen och hela turneringen. Och CeeBee Stars kunde plocka hem en titel som kanske egentligen inte skulle vara deras.

Efter matchen talade Clarenvilles besvikne coach Rebecca Russell ut om händelsen:
– Ord kan inte beskriva mina känslor när jag tänker tillbaka på denna händelse. Våra spelare gav verkligen allt därute på isen under sex slutspelsveckor. Och att få se deras fantastiska resa sluta i tårar på det här sättet är en skam. Jag vet att alla kan göra misstag men efter att ha sett hur denna situation hanterats har jag tappat mycket respekt för detta evenemang. Det hela är väldigt pinsamt.

LÄS MER: Lundqvists namn ekade i The Garden – när Rangers bröt ovanlig förbannelse