14 sekunder som visar varför Mats Sundin var kung i Toronto

Under över ett decennium var Mats Sundin kung i Toronto.
Varför?
För att han bar hela laget på sina axlar, som i den här matchen mot Washington Capitals.

Mats Sundins tid i Toronto kan inte klassas som något annat än en ren framgångssaga. I över ett decennium var Sudden en av NHL:s ledande centrar i ett lag som annars saknade spelare av högsta kvalitet.

Ett klockrent bevis på Suddens nyckelroll var säsongen 06/07, då svensken vann både den interna mål- (27) och assistligan (46). Trots Suddens succé gick det tyngre för laget, som slogs för att klättra över slutspelsstrecket. En jakt som försvårades ordentligt när lagets stjärnförvärv Michael Peca skadade sig efter mindre än halva säsongen.

I december tog Maple Leafs emot Washington Capitals i Air Canada Center. Hemmalaget fick en minsta sagt tung start. Inför sista perioden var man fortfarande nollat, och i underläge med tre puckar. Då klev lagkaptenen med nummer 13 på ryggen fram. Och det med besked.

På blott 14 sekunder lyckades Sudden sätta pucken i nät två gånger om. Framför en publik som gick fullständigt bananas.

LÄS MER: Världsartistens tokhyllning till Mats Sundin

Se Sudden få en hel arena att explodera:

Sundins båda fullträffar blev dock en klen tröst. Maple Leafs gick mållösa under avslutningen av matchen och fick se sig besegrade med 3-2. Något som bidrog till att laget till slut missade slutspel med minsta möjliga marginal, en poäng, efter att NY Islanders vann en straffläggning mot New Jersey Devils i den sista omgången.