Tunga smällen för SHL-klubben – målkungen på väg till KHL

Karlskrona har redan tappat nyckelspelaren Alexander Bergström. Nu är stjärnan Mattias Guter också på väg bort från klubben.

Under den gånga SHL-säsongen var det Alexander Bergström och Mattias Guter, tillsammans med Joel Kellman, som stod för det mesta av Karlskronas poängproduktion. Det står redan klart att Bergström lämnar klubben för spel i KHL – och nu kan även Mattias Guter vara på väg österut. Spelarens agent Johan Altberg bekräftar för Sportbladet att man förhandlar med en KHL-klubb.
– Inget är klart, men vi får se vad som händer, säger 28-åringens agent, Johan Altberg.

Guter var en av de främsta anledningarna till att Karlskrona klarade sig kvar i SHL för två säsonger sedan. I år har den 28-årige forwarden stått för 26 poäng på 45 matcher. Innan den 15 maj måste Guter ha bestämt sig huruvida det blir ett äventyr i KHL eller inte.
– Så lyder hans klausul i kontraktet som sträcker sig två år till med KHK. Just nu vet jag inte vad som händer. Det är aldrig roligt när spelare lämnar klubben. Men samtidigt visar det att vi gör någonting bra i KHK som utvecklar spelarna, säger KHK:s klubbdirektör Rolf Lindberg till Sydöstran.

LÄS MER: Värvningskuppen: SHL-klubben snor rivalens toppcenter