Tumme upp till svenska hockeystjärnan som startar insamling till cancerfonden.

Tumme upp till svenska hockeystjärnan som startar insamling till cancerfonden.

Mika Zibanejad är till vardags professionell hockeyspelare i NHL-klubben Ottawa Senators. Han debuterade i NHL som 18-åring, vilket gjorde honom till den yngsta svensken genom alla tider i ligan. Nu har han valt att göra en beundransvärd insats för cancerforskningen. Detta då han själv har flera släktingar som drabbats av sjukdomen.

Genom att auktionera ut en matchtröja med sin autograf på hoppas den svenska stjärnan nu att auktionen kan inbringa mycket pengar, för att på så sätt hjälpa till i det fortsatta arbetet mot cancer.

– Cancer finns tyvärr runt omkring oss. Alla känner vi någon som har drabbats. Jag hoppas kunna bidra med pengar till forskningen genom min insamling på cancerfonden.se och med summan denna tröja säljs för så att vi en dag äntligen finner botemedel, säger han till Tradera.com där auktionen ligger uppe.

Mika, som sköt guldet till Sverige i junior-VM år 2013, minns hur hans mormor gick bort i sjukdomen för 10 år sen och beskriver det som att det är något som han aldrig kommer att glömma. Nu vill han inspirera andra idrottsstjärnor att göra samma sak.

– Det här är en fantastisk möjlighet. Pengarna går till en bra sak och leder till någonting som alla strävar mot, att cancerforskningen ska gå framåt, säger Mika Zibanejad till SportExpressen.

mika

Vilken fin gest Mika!