Trovärdige experten avslöjar nu – här är de tre lagen som gör upp om storstjärnan Erik Karlsson i sommar

Erik Karlsson är på väg till en ny klubb.
Nu kommer trovärdiga rapporter i Nordamerika om vilka tre klubbar som leder jakten.

Erik Karlsson är NHL:s mest omtalade spelare just nu. Tidigare i veckan blev han, för tredje gången i karriären, utsedd till årets bästa back i NHL då han tilldelades priset Norris Trophy, efter att ha vunnit omröstningen fullständigt överlägset.

Spännande uppgifter

Och det var inte direkt en stor skräll. Erik Karlssons nyligen avslutade säsong saknar nästan motstycke i NHL-historien, och det var mer än 30 år sedan någon back i ligan lyckades med att göra mer än 100 poäng. Karlssons bedrift blir än mer imponerande av faktumet att han spelar i San Jose Sharks, som inte hade med några som helst slutspelsdiskussioner att göra.

Men nu tyder allt på att vi snart får se Karlsson i ett lag som på allvar vill utmana om Stanley Cup-titeln. Sharks har öppet meddelat att man är beredda att byta bort Karlsson, och man är dessutom villiga att behålla en del av lönen de kommande åren för att locka till sig fler klubbar. Och nu kommer spännande uppgifter och vilka lag som ligger i förarsätet om att trejda till sig den svenske superstjärnan.

LÄS MER: Expertens avgörande råd till Leo Carlsson efter NHL-draften – pekar ut var jättelöftet borde spela

Avslöjar tre lagen

Den ansedde NHL-journalisten Pierre LeBrun nämner nu tre lag som han anser ligger i absolut bäst position att signa till sig Karlsson. Det första laget som nämns är Carolina Hurricanes, som har ett av ligans mest stjärnspäckade lag, och som absolut kommer att utmana om Stanley Cup nästa år.

Det andra laget är klassiska Toronto Maple Leafs, med ett av ligans i särklass bästa offensiv. Man har saknat en poänggörande back, och där skulle Karlsson helt klart fylla en lucka.

San Jose Sharks defenseman Erik Karlsson (65) reacts after a penalty was called against the Calgary Flames in the first period of an NHL hockey game Sunday, Dec. 18, 2022, in San Jose, Calif. (AP Photo/Josie Lepe)

Skulle Karlsson gå till Toronto skulle det dock behöva innebära att man flytter på en av sina offensiva stjärnspelare – kanske till och med William Nylander, vilket det har pratats om de senaste dagarna.

Det tredje laget som nämns är Seattle Kraken. Man gjorde ett succéartat första år i NHL, då man tog sig långt i slutspelet, och med tanke på bredden i laget är man helt säkert med och slåss om titeln även kommande säsong.

LÄS MER: Leo Carlssons oväntade jättedrama i natt bara timmar innan NHL-draften – pappans genidrag räddade allt