Tre Kronors stora oro inför hockey-VM – efter allvarliga arrangörsmissen: "Det är ganska dassigt"

Tre Kronors stora oro inför hockey-VM – efter allvarliga arrangörsmissen: ”Det är ganska dassigt”

I dag börjar äntligen hockey-VM 2021 i Riga, Lettland.
Men där finns en stor oro hos Tre Kronor för att förutsättningarna inte är optimala.
– Det har varit ganska dassig is, säger VM-spelaren Nils Lundkvist till SVT.

Efter två års väntan är det äntligen dags för hockey-VM igen. Mästerskapet 2020 blev inställt på grund av den pågående coronapandemin men nu är det äntligen dags för internationell hockey igen.

VM börjar

På fredagen inleds mästerskapet i Riga, Lettland, och Tre Kronors premiärmatch sker på lördag mot grannlandet Danmark. Men förutsättningarna är inte alls optimala inför VM-premiären vilket väcker en tydlig svensk oro.

Tre Kronor, hockey-VM
210503 Philip Holm and Filip Hållander of Sweden during the ice hockey game between Norway and Sweden on May 3, 2021 in Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / COP 166 / CO0069

Arrangören har nämligen gjort om en futsalarena till hockeyrink och i veckan droppade det ned vatten på isen. SVT-experten Nils Ekman är på plats och har sett två av Sveriges träningar i Riga – han är inte alls imponerad av isen.

Svensk oro

Faktum är att Ekman tycker skicket är allvarligt inför VM-premiären.
– Det är oroväckande att isen ser så här dålig ut redan innan turneringen drar igång. Det kommer bli en faktor för framför allt lag som vill pressa högt. Det gäller att hålla det enkelt, för det kommer att studsa, säger experten till SVT.

Johan Garpenlöv, Tre Kronor
210419 Sveriges Förbundskapen Johan Garpenlöv under en träning med Sveriges ishockeylandslag den 19 april 2021 i Södertälje. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0098

Även landslagsspelaren Nils Lundkvist är rejält förvånad av isens kvalitet.
– Det har varit ganska dassig is. De (arrangören) försöker göra sitt bästa och få den så bra som möjligt. Men det är bara att förhålla sig till det och det är lika för alla som spelar, säger Lundkvist till tv-kanalen.

Medan KHL-svensken Dennis Rasmussen inte är särskilt orolig över att isen ska ställa till det för Tre Kronor.
– Det ska väl inte ställa till det allt för mycket. Men ett lag som har mycket puck får kanske anpassa sig lite, men det ska vi kunna hantera, säger han i en intervju.

Vad tycker ni, bör Tre Kronor vara oroliga? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Elias Pettersson bryter nu tystnaden – helt ärliga orden om stora mardrömmen: ”Jag trodde inte…”

Få våra nyhetsbrev!