Tre Kronors glädjebesked: Erik Karlsson öppnar för VM – detaljen som blir avgörande: "Då är jag sugen…"

Tre Kronors glädjebesked: Erik Karlsson öppnar för VM – detaljen som blir avgörande: ”Då är jag sugen…”

Erik Karlsson kan återvända till Tre Kronor.
Backgiganten öppnar upp för att representera Sverige i VM.
– Så länge allt känns bra är jag sugen på att spela, säger han.

Erik Karlsson är en av Sveriges största stjärnor i NHL. Backen är en av ligans bäst betalda spelare, och har blivit prisad för seriens bästa back två gånger om.

Vill återvända

De senaste säsongerna har däremot varit kämpiga för 31-åringen. Sedan sitt flytt från Senators till Sharks har han inte varit lika nyttig som han brukar vara, fram till den här säsongen.

Den ”gamla” Erik Karlsson har gått att känna igen det här spelåret, poängen har åter börjat trilla in och han har varit en Sharks absolut bästa spelare. Och nu öppnar svensken upp för att representera Tre Kronor igen.

160910 Sveriges Erik Karlsson efter ishockeymatchen mellan Sverige och Finland inför World Cup of Hockey den 10 september 2016 i Göteborg. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Han har tidigare varit tydlig med att Tre Kronor inte varit aktuellt, och har inte spelat i landslaget sedan 2017. Men i och med att hans San José Sharks håller på att missa slutspel är han sugen på att återvända till Tre Kronor.

– Så länge kroppen känns bra och allt annat känns bra, så är jag väldigt sugen att spela i landslaget igen. Ett av det som motiverade mig mest inför säsongen var att spela OS, sedan när det inte gick så sög det ganska mycket faktiskt, säger Karlsson till Viasat.

”Är hoppfull”

Förutom att OS kittlade säger Karlsson också till kanalen att hans livspartner, frugan Melinda Karlsson, påverkat honom att tänka om.

– Jag vet att frugan gärna vill att jag tar den chansen, för man vet inte när den kommer igen. Det är mycket som ska till för att det ska lösa sig, men jag är hoppfull. Det är mycket som ska falla på plats för att man ska kunna lämna i tre-fyra veckor, speciellt när man har spelat i åtta månader och varit borta, säger han.

160915 Erik Karlsson under Sveriges ishockeylandslags träning inför World Cup of Hockey den 15 september 2016 i Toronto. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Finland står som arrangör för hockey-VM som startar 13 maj. Tre Kronor premiärspelar mot Österrike dagen efter.

LÄS MER: Knallen i natt: Svenskstjärnan får helt nytt NHL-lag – byts bort efter 10 framgångsrika säsonger

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!