Tre Kronors drömbesked: Canucks-stjärnan har tackat ja till hockey-VM

.

Elias Pettersson ska vara klar.
Jacob Markström säger själv att han ÄR klar.
Tre Kronor kan få ett riktigt starkt lag till årets hockey-VM.

Trots perioder av riktigt bra spel lyckades Vancouver Canucks inte ta sig till Stanley Cup den här säsongen. Det unga laget tog stora kliv i rätt riktning, men får sikta in sig på slutspel först nästa säsong.

Bästa säsong hittills

Två av de stora glädjeämnena i Canucks i år har varit Elias Pettersson, så klart, och Jacob Markström. Vancouver-målvakten blev nyligen utsedd till lagets viktigaste spelare och stod för sin bästa säsong i NHL-karriären.

180405 Vancouvers målvakt Jacob Markström under ishockeymatchen i NHL mellan Vancouver Canucks och Arizona Coyotes den 5 april 2018 i Vancouver.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87671

En säsong som nu fortsätter. För Markström säger till kanadensiska Sportsnet att han kommer att spela hockey-VM i Slovakien i maj.

Sportsnet skrev redan i helgen att Elias Pettersson skulle spela hockey-VM för Sverige. Sedan dess har även Sportbladet och Expressen uppgett att Pettersson är klar, men inget officiellt besked har kommit från det svenska hockeyförbundet.

Vann VM-guld 2013

Markström vann VM-guld med Tre Kronor 2013 och brons 2010. Han har den säsongen spelat 60 matcher i NHL och har en räddningsprocent på 91,2 procent.

Läs mer:

Hockey VM 2019: TV-tider, spelschema och resultat