Tre Kronor-svenskens helfräcka skämt till William Nylander – piken för att få honom till hockey-VM

Tre Kronor-svenskens helfräcka skämt till William Nylander – piken för att få honom till hockey-VM

Hela Sverige håller tummarna för att William Nylander ansluter.
Nu gör VM-spelaren och nära vännen Rasmus Sandin sitt bästa.
Genom att locka Nylander till hockey-VM med ett klockrent skämt.

Tre Kronor har fått en drömstart på årets hockey-VM med tre raka segrar och bara ett enda insläppt mål. Seger mot Tyskland, seger mot Österrike och på måndagskvällen ny seger efter straffläggning mot värdlandet och värsta rivalen Finland.

Sveriges succé

Nu hoppas Tre Kronor på välbehövlig förstärkning för att bli ännu bättre och gå för VM-guldet på allvar. Det stora hoppet ligger till svenske NHL-stjärnan William Nylander som nyligen blivit utslagen ur Stanley Cup-slutspelet med sitt Toronto Maple Leafs.

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Nylander, hockey-VM
220526 William Nylander of Sweden looks dejected after the 2022 IIHF Ice Hockey World Championship quarterfinal game between Sweden and Canada on May 26, 2022 in Tampere. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0402

Än så länge har det varit tyst och inte kommit något besked kring Nylander men VM-spelaren och nära vännen Rasmus Sandin bjuder nu på information från insidan.
– Jag har snackat lite med honom, men han har varit svår att få tag på senaste dagarna. Jag vet inte om han är less på mig, eller om han är less på alla. Jag förstår att det är jobbigt efter att de precis åkt ur, säger Sandin skämtsamt till SportExpressen.

LÄS MER: Tre Kronors helfräcka hån mot värsta rivalen Finland efter VM-rysaren – som precis alla älskar: ”Bästa jag läst!”

Nylander till VM

Nylander och Sandin spelade tillsammans under fyra säsonger och har en god relation med varandra. ”Lill-Nyllet” har också uttryckt intresse för att spela hockey-VM men har ännu inte pratat med NHL-laget om det.
– Han verkar sugen på att komma hit. Vi hoppas på det, säger Tre Kronor-spelaren i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Rasmus Sandin, hockey-VM
230510 Rasmus Sandin of Sweden at a practice session ahead of the 2023 IIHF Ice Hockey World Championship on May 10, 2023 in Tampere. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0452

Rasmus Sandin erkänner att han redan dragit igång övertalningskampanjen och har också ett ess i rockärmen för att få Nylander till Tammerfors. Här finns nämligen en tydlig skuld att driva in.
– Han är skyldig mig efter att allt jag gjort för honom i Toronto med att laga mat och allting. Nu är det dags för honom att komma hit, säger Sandin med ett skratt till kvällstidningen.

Vill du se William Nylander komma till hockey-VM? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Finska jätteilskan mot Sam Hallam – efter olämpliga orden i hockey-VM: ”Han provocerar oss”