Tre Kronor-hjälten allvarligt skadad – efter otäck explosion: ”Värsta jag varit med om”

Förre NHL- och Tre Kronor-spelaren Andreas Johansson har varit med om en allvarlig olycka.
47-åringen blev brännskadad efter en kraftig explosion.
– Det är nog fan det värsta jag varit med om, säger han till SportExpressen.

Det blev rejält otäckt när hockeyprofilen Andreas Johansson spenderade förra helgen på landstället i Vaxholm. Förre Tre Kronor- och NHL-spelaren skulle elda en höstbrasa när allt plötsligt gick helt fel.

”Jag var i chock”

När 47-åringen tände tändstickan blev det en explosion och hela armen fattade eld.
– Det var fuktigt och kallt. När jag skulle tända på, så var det ångorna, som gjorde att gnistan från min tändsticka gjorde att hela armen började brinna. Så jag fick kasta mig i havet, berättar han för SportExpressen.
– Jag var i chock och kunde inte bedöma då, men vi uppfattade snabbt att jag behövde vård på sjukhus. Det var en tuff smärta. En enorm smärta, det måste jag erkänna.

Andreas Johansson, Tre Kronor
960814 Ishockey: Andreas Johansson, Sverige, jublar © Bildbyrån ­ Foto: Peter Krüger(19842 )

Efter att ha släckt elden med ett dopp i havet togs beslutet att åka in till sjukhuset för att Johanssons brännskadade arm snabbt skulle få rätt vård.
– Vi satte oss på färjan över mot fastlandet och fick åka till Södersjukhuset. Vilken otrolig personal som hjälpte mig och hur skicklig sjukvårdspersonal vi har i Sverige. Det är inte ett dugg synd om mig, utan här lyfter jag hellre fram vilket fantastiskt jobb de har gjort med min arm, säger han till kvällstidningen.

Hyllar läkarna

Första dagarna efter den allvarliga olyckan har varit tuffa för hockeyprofilen. Men trots svåra smärtor mår Johansson bra och han vill verkligen lyfta fram läkarna som har gjort en grym insats hittills.
– Deras jobb gör att detta kommer att läka och jag slipper en hudtransplantation, trots att det handlade om tre lager hud som var borta. Det är en jäkla tur jag haft, och nu är det ingen fara med mig. Men jag kan säga att det utan tvekan är det värsta jag har varit med om, säger han i intervjun.

Andreas Johansson, SHL
160223 MoDos tränare Andreas Johansson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Modo den 23 februari 2016 i Skellefteå. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN / Cop 117

Andreas Johansson har gjort 377 matcher och 170 poäng i NHL samt 143 matcher och 56 poäng i SHL under karriären. Hans främsta meriter från spelarkarriären är två VM-silver och två VM-brons med Tre Kronor.

Den förre forwarden har efter spelarkarriären jobbat som tränare i Modo, Färjestad, Södertälje och HV71. Senaste säsongen var 47-åringen scout i KHL-laget Avangard Omsk.

LÄS MER: New York Rangers stora rival bekräftar nu – vill värva Henrik Lundqvist: ”Ett väldigt solitt alternativ”

Följ 08minuter på Facebook!

Få våra nyhetsbrev!