Tränaren lämnade med bara dagar kvar – ersätter nu ikonen i krislaget

Phil Horsky lämnade Karlskrona med bara dagar kvar till premiären.
Nu är han klar för ny klubb.

Tränaren ersätter ikonen Peter Nordström i Vimmerby.

Beskedet slog ned som en bomb med bara dagar kvar till den hockeyallsvenska premiären. Då meddelade Karlskrona nytillträdda tränare Phil Horsky att han lämnar klubben.

Lämnade allsvenska klubben

Anledningen till att Horsky lämnade angavs som familjeskäl.

– Jag har känt mig väldigt stressad. Och med familjen på annat håll har jag varit ganska ensam i den känslan. Det var ett oerhört tufft beslut att ta, men det fanns till slut inget alternativ. I helgen bestämde jag mig. Det är för både min och familjens skull, sa han då.

190320 Karlskronas Niklas Johansson deppar efter ishockeymatchen i slutspelsserien av Hockeyallsvenskan mellan Västerås och Karlskrona den 20 mars 2019 i Västerås. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Sedan dess har Horsky gått klubblös. Men nu har han gjort klart med ett nytt job.

Ersätter nu ikonen

Tränaren återvänder nu till Vimmerby.

– Det känns riktigt bra att komma tillbaka. Uppskattningen jag får i Vimmerby är fantastisk. Det känns kul att vara så uppskattad, säger Phil Horsky till klubbens hemsida.

Phil Horsky ersätter där den tidigare storspelaren Peter Nordström, som lämnade klubben i helgen. Laget har fått en tung start i hockeyettan, och ligger efter sju matcher nia av tolv lag, med nio inspelade poäng.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

LÄS MER!