Toksågningen av Ottawa – efter galna Erik Karlsson-dramat

Toksågningen av Ottawa – efter galna Erik Karlsson-dramat

Efter mycket om och men blev Erik Karlsson kvar i Ottawa Senators.
Det får hockeyexperten Dave Lozo på Vice Sports att skicka en rejäl sågning till organisationens ägare Eugene Melnyk.

Det blev dramatiskt under de sista skälvande minuterna av NHL:s trade deadline. Men när tiden för NHL-lagen tog slut stod det klart att Erik Karlsson stannade i Ottawa.

Enligt Sportsnets NHL-expert Elliotte Friedman var Vegas Golden Knights närmast att trejda till sig Karlsson. Även Washington, San Jose, Tampa Bay och Nashville ska ha hört av sig till Ottawa. Men trots allt blir nu Erik Karlsson kvar i den kanadensiska NHL-organisationen, i alla fall till i sommar.

Sågas av experten

Att Ottawa inte trejdade Erik Karlsson redan nu har rört upp många känslor. Positiva sådana från framför allt fansen men även negativa från diverse experter.

En av de som tycker Ottawa gjort bort sig rejält är experten Dave Lozo på Vice. Lozo, som även jobbar för den erkända hemsidan The Athletic, skriver att Ottawas ägare Eugene Melnyk inte har en aning om vad han gör.

”Tror de verkligen att de kan skriva ett nytt kontrakt med Erik Karlsson? Om så är fallet, är drogerna i Ontario bättre än någon annanstans?”, skriver han på Vice Sports.

”Fattiga och dumma”

Erik Karlsson blir free agent nästa sommar och enligt uppgifter kommer han begära upp emot tolv miljoner dollar per år. 27-åringen har tidigare sagt att han kan överväga att lämna Ottawa och alltså inte skriva på ett nytt kontrakt med klubben som draftade honom i förstarundan 2008.

Ottawa-fansen hoppas för allt i världen att deras svenske stjärna ska stanna i organisationen – men experten Lozo konstaterar att Ottawa redan har grävt sin grav gällande klubbens framtid som en eventuell stormakt i NHL.

”De är panka och dumma”, skriver han på Vice.

LÄS MER: Henrik Lundqvists JÄTTEMATCH i natt – räddade 50(!) skott när Rangers bröt sviten

Erik Karlssons första ord efter trejddramat: ”Jag måste erkänna det”