Thomas ”Bulan” Berglunds attack – rasar efter kvartsfinalen: ”Jävligt tråkigt”

.

Växjö greppade det sista halmstrået och håller hoppet om SM-semifinal vid liv.
Seger mot Luleå på hemmaplan innebär nu 1-3 i matcher men efterspelet kom att handla om Thomas ”Bulan” Berglund.
Luleå-coachen gick till stenhård attack mot Växjö och anklagade spelarna för att filma.

Växjös dröm om ytterligare ett SM-guld var nära att ta slut igår. Den fjärde matchen mot Luleå fick hela vägen till förlängning där Dominik Bokk blev stor hjälte.

Reducerade SM-kvartsfinalen

Smålänningarna reducerade därmed matchserien till 1-3 och härnäst väntar möte i Luleå på lördag.

Luleås tränare Thomas Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Luleå den 7 mars 2019i Linköping. Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

På presskonferensen efter matchen var det heta känslor.

Bulans attack: ”Jävligt tråkigt”

Luleå-coachen Thomas ”Bulan” Berglund gick till stenhård attack mot Växjös spelare, bland dessa Brendan Shinnimin.

Växjö-stjärnan crosscheckade Johan Forsberg så pass illa att han tvingades bryta matchen, en situation domarna valde att fria.

I den tredje perioden satte sen Oscar Engsund in en tackling på Shinnimin och fick matchstraff, en situation ”Bulan” menar att kanadensaren förstärkte.
– Jag tycker vi var värda att vinna tack vare vår andra och tredje period. Men det är svårt att spela när Växjös spelare satt i system att förstärka varje situation. Jävligt tråkigt, det blir svårt för domarna att döma, säger ”Bulan” på presskonferensen.

”Det filmas konsekvent”

Växjö-tränaren Sam Hallam var mindre imponerad av Bulans attack. Han kontrar med att Luleå agerat på ett liknande sätt.
– Jag förstår att ”Bulan” är upprörd. Men kolla match ett. Robin Kovacs slänger sig och får en diving. Vi har Filip Cederqvist med hjärnskakningssymtom om vi nu ska snacka om skador.

Bulan svarar:
– Det har inte med saken att göra. Det är filmningar konsekvent. Det bli svårt för domarna. Vi försöker gå in i närkamper men det filmas konsekvent och det är jobbigt att se. Det gynnar inte svensk ishockey, säger han.

Anmäld till disciplinnämnden

Under fredagsmorgonen stod det klart att Shinnimin anmäls till disciplinnämnden efter situationen med Johan Forsberg. Därmed riskerar han att missa lördagens femte kvartsfinal i Coop Norrbotten Arena.

”Forsberg uppvaktades av två Växjöspelare, tappade balansen och blev knästående på isen med pucken liggande under sig. Växjöspelaren Brendan Shinnimin crosscheckade då Forsberg i nacken med en kraftfull rörelse. Forsberg utgick ur matchen efter situationen. Shinnimin anmäls för crosschecking, alternativ bestraffning är checking to the head”, skriver DN i anmälan.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Blytunga beskedet: Han kan bli nästa stjärna att lämna SHL-klubben

Bekräftat: Jättetalangen nobbar SHL – här spelar han nästa säsong