Talangen ratades i NHL-draften – lämnar trots det för spel i Nordamerika

Talangen ratades i NHL-draften – lämnar trots det för spel i Nordamerika

I NHL-draften var det ingen som valde att tinga Leksands Rickard Hugg.
Men trots det blir det spel i Nordamerika kommande säsong.

När årets NHL-draft var över var det, enligt Hockeysverige.se, många som förvånades över att ingen hade valt leksingen Rickard Hugg. Nu verkar han ha tagit saken i egna händer för att se till att han får få spela i Nordamerika till hösten.

Leksand meddelar i dag på sin hemsida att de gått med på att låna ut 18-åringen till Kitchener Rangers i den kanadensiska juniorligan OHL.
– Rickard har valt att utnyttja en option i sitt kontrakt för att fortsätta sin utveckling. Han känner sig inte redo att spela seniorhockey ännu och den här lösningen den bästa för alla inblandade parter. Rickard vill prova på en ny miljö och en annan typ av hockey, och då vi vill inte stå i vägen för hans önskemål, säger sportrådets Mikael Karlberg.

Det gångna säsongen spelade Hugg främst i Leksands J20-lag men fick även göra elva framträdanden i Hockeyallsvenskan. Där blev det endast en poäng för talangen som däremot gjorde hela 38 poäng på 32 matcher i SuperElit-serien. Under säsongen var han även lagkapten för det svenska J18-laget som spelade VM i Slovakien.

Kitchener Rangers är av de mest klassiska juniorklubbarna i Kanada och flera NHL-stjärnor har tidigare representerat klubben. Bland annat var Gabriel Landeskog kapten där innan han gick vidare till NHL och Colorado.

LÄS MER: Draftkuppen: De valde svensken – bara för att förstöra för rivalen