Talangen återvänder nu till SHL-klubben – efter enorma poängsuccén

Max Lindholm fick ingen pangstart i Örebro – men har gjort succé i Karlskoga.
Nu återvänder han till SHL.
– Max har gjort det otroligt bra, säger Örebros sportchef Niklas Johansson.

Max Lindholm var förra säsongen en av hockeyallsvenskans bästa spelare. Forwarden var en nyckelfaktor i att AIK var snubblande nära avancemang till SHL, och belönades efter säsongen med ett SHL-kontrakt med Örebro.

Enorma succén

Men Lindholm fick ingen smakstart på sin första sejour i Sveriges bästa serie. Efter bara två poäng på tolv matcher så lånades han i stället ut till Karlskoga i hockeyallsvenskan.

190917 Örebros Max Lindholm inför ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Luleå den 17 september 2019 i Örebro. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Där har succén varit enorm, då Lindholm har smällt in hela 17 poäng på 15 matcher. Nu kommer glädjebeskedet för 22-åringen.

Kallas nu tillbaka

Lindholm kallas tillbaka till Örebro.

– Max har gjort det otroligt bra i BIK Karlskoga och vi är väldigt glada över det samarbetet som vi har idag. Jag tycker att det har varit kul att följa Max framfart och det har varit positivt för hans utveckling att få spela mycket, säger Niklas Johansson.

190917 Örebros Max Lindholm under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Luleå den 17 september 2019 i Örebro. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

En stor anledning till att han kallas in, enligt Örebro själva, är att Linus Öberg inom kort försvinner för spel i JVM. Örebro har inlett säsongen urstarkt och ligger fyra i tabellen, 24 matcher in.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!