SVT:s första ord – efter omtalade tjafset mellan Marie Lehmann och Rikard Grönborg

.

Det var rejält kyligt mellan Rikard Grönborg och Marie Lehmann efter Sveriges storförlust mot Ryssland.
Nu uttalar sig SVT för första gången.
– Marie gör det hon ska göra. Det är fullt relevanta frågor, säger Max Bursell, projektchef på SVT Sport, till Expressen.

Sverige behövde vinna med tre mål mot Ryssland för att ta över platsen som gruppetta – men det blev i stället storförlust med 4-7.

Och det kunde varit ännu större siffror – då Tre Kronor i den andra perioden släppte in hela sex raka mål och inför de sista 20 minuterna låg under med 1-6.

Irriterat i studion

Men eftersnacket handlade snarare om det som hände efter matchen.

I SVT:s studio blev det dålig stämning då programledaren Marie Lehmann och förbundskapten Rikard Grönborg rök ihop.

190514 Head coach Rikard Grönborg of Sweden is being interview by media at a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 14, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Rikard Grönborg fick frågor och svarade med lång tystnad, samtidigt som han menade att han blivit avbruten av programledaren under sina svar.

– Jag vet inte vad man ska göra. Vad menar du? De gjorde grejer som vi inte hade kommit överens om. Vi manade på så mycket som vi bara kunde. Jag vet inte vad du menar?, sa bland annat Grönborg, som var märkbart irriterad.

”Fullt relevanta frågor”

Efter incidenten så tonade de båda ner händelsen – och nu uttalar sig för första gången SVT.

Till Expressen så hyllar SVT Sports projektledare Max Bursell insatsen som Marie Lehmann gjorde.

– Jag tycker att Marie Lehmann gör sitt jobb och ställer fullt relevanta frågor till Sveriges förbundskapten efter en match i hockey-VM. Hon gör det hon är där för att göra, säger han till tidningen.

181231 TV commentator Marie Lehmann in the SVT tv studio ahead of the 2019 IIHF World Junior Championship game between Sweden and Kazakhstan on December 31, 2018 in Victoria.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Max Bursell vill dock inte uttala sig om Grönborgs reaktion på frågorna.

– Jag vill inte sitta och recensera hur folk svarar på de frågor vi ställer. Vi fokuserar på att våra medarbetare gör ett bra jobb – som i det här fallet med relevanta frågor, säger han.

”Inga konsekvenser”

SVT tror inte att tjafset kommer att påverka varken sändningar eller samarbete med och kring Tre Kronor under fortsättningen av turneringen.

– Nej, det tror jag inte. Man ska komma ihåg att det här var ganska kort efter en klar och tydlig förlust, så det är klart att det kan ha varit ett känsligt läge. Jag tror faktiskt inte det är något som kommer att få några konsekvenser, säger Max Bursell.

Sverige möter nu Finland i kvartsfinal, på torsdag klockan 20.15.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!