Sverige är världsmästare – vinner U18-VM efter superdramatik i finalen: ”Obeskrivligt, finner inga ord”

Sverige är bäst i världen.
Småkronorna vann U18-VM efter en högdramatisk final mot USA.
– Helt obeskrivligt, säger lagkaptenen Liam Öhgren.

Småkronornas väg till finalen i U18-VM var inte spikrak, och det var högdramatiskt redan i semifinalen. Då stod Finland för motståndet, och mycket tack vare suveränt målvaktsspel tog sig Sverige till final, där USA väntade.

Stor dramatik

Och jo då, det blev ett superdrama ännu en gång. USA gjorde 1-0 redan efter två minuter spelat, och låg på för fler, men en storspelande Hugo Hävelid i det svenska målet räddade Småkronorna kvar i matchen, och det dröjde inte länge innan vändningen kom.

Oskar Pettersson gjorde 1-1, och bara minuten senare gjorde Noah Östlund 2-1. I en härligt offensiv, och chansrik tillställning, så ledde Sverige med 4-3 inför den sista perioden, och i den tredje perioden fortsatte Hugo Hävelids storspel i mål. Sverige lyckades göra 5-3, men en reducering från USA skapade spänning i matchen igen.

”Helt obeskrivlig”

Men med en halvminut kvar att spela kunde Sverige slå in avgörande 6-4 i tom målbur, och Småkronorna blev därmed världsmästare. Det är andra gången någonsin som Sverige lyckas vinna turneringen.

– Det är helt obeskrivligt, helt sjukt, jag finner inga ord, säger Småkronornas lagkapten Liam Öhgren till SVT.

Öhgren var en av turneringens spelare, men efteråt hyllade han Småkronornas målvakt, Hugo Hävelid.

– Det är helt otroligt vilken match han gör, grymt starkt av honom. Han har gjort en sjukt bra turnering och är som bäst när det gäller i finalen och han räddar oss sjukt många gånger.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */