Svenskstjärnans omöjliga räddning direkt i debuten – motståndaren tror inte att det är sant

Jacob Markström har presenterat sig i sin nya klubb.
Svensken debuterade för Calgary Flames i natt – och som han gjorde det.
Målvakten stod för en fullständigt osannolik räddning direkt.

Vancouver Canucks har under de två senaste säsongerna tagit stora kliv framåt, och framför allt så är det lagets unga spelare – med Elias Pettersson i spetsen – som hyllats som framgångsrecepten. Men mycket av framgången har även varit att tacka Jacob Markström för.

Skrev monsterkontrakt

Den svenske stjärnmålvakten har, lite i skymundan, växt fram till en av NHL:s bästa målvakter, och har varit enormt uppskattad i Canucks-läger. Det var därför rejält omtalat i somras då han valde att inte skriva ett nytt kontrakt med laget, och i stället testa lyckan i Calgary Flames.

Jacob Markström, Tre Kronor
190519 Goaltender Jacob Markström of Sweden at a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Markström skrev på ett sexårskontrakt, värt cirka 60 miljoner kronor per år, med klubben. Och det är väl rättvist att säga att han i natt, redan i debutmatchen mot Winnipeg Jets, visade att han är värd pengarna.

Osannolika räddningen

Markström stod totalt för 30 räddningar i matchen, vilket räckte till förlängning i matchen som slutade 3-3 – men det var framför allt en situation som alla tog med sig. Det var när ställningen var 3-3 och bara tre minuter återstod av matchen som Markström åkte bakom sitt eget mål för att få bort en puck.

Foto: Viaplay

Svensken trasslade dock till det något, och det hela slutade med att Winnipeg kunde återta pucken, detta samtidigt som Markström fortfarande var rejält ur position. Pucken hamnade till sist hos storstjärnan Mark Scheifele som bara skulle lägga in den i öppet mål – men på något sätt lyckades Markström få ut sin plockhandske och fånga pucken. Tv-bilderna fångade direkt Scheifele som såg helt oförstående ut, och det var han inte ensam om att vara.

– Han räddade en poäng åt oss. Han ska ha all kredd för det, säger lagkamraten Elias Lindholm efteråt.

Lindholm stod i övrigt för ett mål och en assist i matchen. Winnipeg Jets vann matchen med 4-3 efter förlängning.

SE RÄDDNINGEN HÄR:

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!