Svenskstjärnan lämnar europeiska storklubben – nu högaktuell för flytt till SHL

Robert Rosén gör sitt andra år i KHL.
Men efter säsongen lämnar stjärnan Sotji – och är högaktuell för SHL.
– Vi tittar ganska brett och det finns väl rätt så mycket som kan vara aktuellt, säger hans agent, Jacob Hedin, till HockeyNews.

Robert Rosén gjorde sex raka, mycket framgångsrika år i Växjö. Men under sommaren 2018 lämnade han för spel i KHL, och Sotji.

Lämnar KHL-klubben

Där gjorde Rosén en godkänd debutsäsong – men under året har han haft det tyngre, och han har på 57 matcher bara gjort 24 poäng. Och nu står det klart att han lämnar Sotji efter säsongen.

180422 Växjös Robert Rosén jublar efter final 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Växjö den 22 april 2018 i Skellefteå. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det uppger HockeyNews.

– Han har ett utgående avtal med Sotji och vad han ska göra nästa år vet vi inte ännu, säger Roséns agent Jacob Hedin till sajten.

Aktuell för SHL-comeback

Sajten uppger dessutom att Växjö är en av de intresserade klubbarna till kommande säsong.

– Vi tittar ganska brett och det finns väl rätt så mycket som kan vara aktuellt, men vi är inte där ännu för de har precis färdiggjort säsongen. Vi har ingen större panik med det här och ska sätta oss ner och titta på vilka alternativ som finns och presentera dem för ”Robban”, säger Hedin.

160505 Robert Rosen under Sveriges ishockeylandslags träning inför Ishockey-VM den 5 maj 2016 i Moskva. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sotji missade slutspel i KHL, och har enligt Aftonbladet till kommande säsong gjort klart med Färjestad-stjärnorna Linus Johansson och Marcus Nilsson. Robert Rosén har under sin karriär gjort imponerande 284 poäng på 406 SHL-matcher.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!