Svenskens osannolika säsongsinledning – toppar nu hela NHL:s skytteliga efter nya braksuccén inatt

Svenskens osannolika säsongsinledning – toppar nu hela NHL:s skytteliga efter nya braksuccén inatt

Elias Lindholm sanslösa målform håller i sig.
I nattens match mot New Jersey satte svensken sitt sjunde(!) mål för säsongen och toppar nu NHL:s skytteliga.

Centern har inlett den nya säsongen på ett explosionsartat sätt. Calgary fick en tuff start på det nya spelåret men har vunnit de fyra senaste matcherna – och det mycket tack vare Elias Lindholm.

Svensken satte under natten sitt sjunde mål för säsongen och går upp i delad skytteligaledning tillsammans med lagkamraten Andrew Mangiapane och superstjärnan Alexandr Ovetjkin.

”Inte det vackraste”

Flames vann matchen med 5-3, och den var egentligen redan avgjord efter den första perioden. Calgary gick ut och körde över New Jersey fullständigt under de inledande 20 minuterna och det var då svensken hittade nätet i powerplay.

Han medger att fullträffen inte kvalificerar sig på någon topplista av hans vackraste mål under karriären.

– Målet i kväll var inte det snyggaste jag gjort, men det är bara att vara tacksam över att puckarna trillar in, säger han till Sportbladet.

Calgary Flames center Elias Lindholm (28) celebrates with left wing Johnny Gaudreau (13) after scoring the game-winning goal in overtime of an NHL hockey game against the Washington Capitals, Saturday, Oct. 23, 2021, in Washington. The Flames won 4-3 in overtime. (AP Photo/Nick Wass)

Matchen var Calgary Flames andra inom loppet av ett dygn i New York. Natten mot tisdag besegrade de Mika Zibanejads Rangers med 5–1 och reser tillbaka till Kanada med full pott.

– Fyra poäng under ett besök här. Det här inte så ofta. Det känns bra och vi spelar bra just nu. Coachen har fått lite pli på oss. Vi jobbar hårt hela tiden, säger Lindholm.

”Varit en stor omställningsprocess”

Calgarys coach, Darryl Sutter, tog över laget i mitten av förra säsongen och erkänner att det tar tid att få saker och ting att stämma.

– Vi har lärt oss att spela på rätt sätt i matcherna. Vi har bra spelare och de har varit här ett tag nu. Det är en stor omställningsprocess att lära sig att spela på rätt sätt och att göra det konsekvent. Det här laget jobbar riktigt hårt, spelar tillsammans och spelar rätt, säger Sutter till NHL.com.

Foto: YouTube

Elias Lindholms säsongsinledning är hans bästa hittills. Sju fullträffar på sex matcher, och åtta poäng totalt. I topp i NHL:s skytteliga och då givetvis bästa svensk.

Närmast honom från Sverige är sensationen Lucas Raymond, Detroit, och Victor Olofsson, Buffalo, på fyra gjorda mål.

LÄS MER: Expertens tokhyllning till Lucas Raymond – jämför nu svensken med en av tidernas största: ‘Inte sett på 30 år’

Få våra nyhetsbrev!