Svenskens målsuccé bara fortsätter – nådde milstolpe i natt

Svenskens målsuccé bara fortsätter – nådde milstolpe i natt

Ny klubb, ny roll.
Elias Lindholms flytt till Calgary Flames kan bara beskrivas med ett ord: succé.
I natt blev det mål och två nya poäng för svensken.

I somras blev Elias Lindholm bortbytt från Carolina till Calgary. Det är några mil mellan de städerna och rollen Lindholm har i Flames, är långt ifrån den han hade i Hurricanes.

Hade defensiv roll

I Carolina hade Lindholm en defensiv roll. I Calgary är svensken en av spelarna som bär lagets offensiv, ofta tillsammans med Sean Monahan och Johnny Gaudreau.

170519 Elias Lindholm på Sveriges ishockeylandslags träning under ishockey-VM den 19 maj 2017 i Köln.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87456

Förändringen syns tydligt i målprotokollet. I natt kom hans åttonde mål på 12 matcher. Lägg därtill fyra assist och svensken snittar alltså en poäng per match. Jämför det med förra säsongen, då Lindholm landade på 44 poäng på 81 matcher.
– Jag har alltid vetat att jag kan göra många mål. Just nu går puckarna in. De två senaste målen har inte varit efter mina bästa skott. Det gäller att skjuta snabbt. Målvakterna är så bra, så om man skjuter snabbt är det vanligtvis nyckeln, säger Lindholm till FlamesTV.

Låg bakom båda målen

I natt låg Lindholm först bakom Flames 1–0-mål. Sedan sköt han läckert in 2–0-målet, bara 55 sekunder senare. De två poängen tog upp honom till milstolpen 200 NHL-poäng.

Kolla in det här:

Toronto, som spelade utan skadade superstjärnan Auston Matthews, jagade sedan kvittering och var nära att sätta 2–2. Men i stället kunde Flames göra 3–1 och ta första segern efter en förlustsvit på tre matcher.
– Jag tyckte att vår kedja hade chanser hela matchen. Vi skulle nog gjort några mål tidigare. Det var skönt att få ett i powerplay och ett direkt efter. Det gav oss momentum, säger Lindholm.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/5NUozGKpdWPOUpJswss3Se-hJlnYgVl1PVTua6xFmLtHCl8mvj8EMsCr1_peTquc?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Läs mer: