Svenskens dundersuccé i återkomsten – slog till med dubbla mål efter tuffa motgången: ”Jobbat hårt för det”

Flera veckor vid sidan av.
Men natten till torsdag var Filip Forsberg tillbaka från skada och blev tvåmålsskytt direkt.
– Något att bygga vidare på, säger han.

Filip Forsberg har dragits med en överkroppsskada sedan början av november och missat de nio senaste matcherna med sitt Nashville Predators. Men i nattens möte mot Las Vegas var svensken tillbaka – och med besked.

Dubbel succé

Filip Forsberg stod för båda av Nashvilles två mål när de föll med 5–2.

Det kändes bättre ju längre matchen gick. I den första perioden var jag fortfarande lite ringrostig, säger svensken till NHL.com.

Foto: YouTube

Med en riktig soloprestation i början av den tredje perioden gav Filip Forsberg hopp till publiken som kommit för att se Nashville. I ett tremålsunderläge forcerade Forsberg in pucken i nät efter ha blivit frispelad vid offensiv blå.

Las Vegas utökade sedan ledningen med ytterligare ett mål innan Filip Forsberg satte sitt andra mål för kvällen – ett hårt och välplacerat slagskott på passning från Roman Josi.

Forsberg hyllades

Trots Filip Forsbergs fina återkomst blev det inga poäng för Nashville – men svensken får glädja sig för några positiva tillrop från coach John Hynes.

– Han (Forsberg) har jobbat hårt för att komma tillbaka, och det var kul att se honom få betalt för sitt hårda jobb. Det är tufft när man varit borta så länge och jag är glad att han fick sätta dit ett par mål. Hans energi och skridskoåkning var mycket bra, säger han.

Foto: YouTube

Även andra svenskar gjorde bra i från sig under nattens möte lagen emellan. Robin Lehner visade på bra OS-form och räddade hela 26 stycken skott, och Mattias Janmark mäktade med en assist till Vegas 3–0-mål.

LÄS MER: Lucas Raymonds nya succé i natt – 19-åringen toppar nu svenska målligan i NHL: ”Överlycklig att se honom”

Få våra nyhetsbrev!