Svenske talangen hyllas som en av helgens höjdpunkter: "Smart spelare"

Svenske talangen hyllas som en av helgens höjdpunkter: ”Smart spelare”

Juniorkronorna befinner på landslagsuppdrag i USA.
En som hittills har imponerat är supertalangen Rasmus Dahlin.

Mellan den 29 juli och 5 augusti befinner sig Juniorkronorna i USA för att spela landskamper mot Finland, USA och Kanada. I lördags spelade Sverige mot det ena amerikanska laget, USA Blå, och vann matchen med 4-3.

Efteråt hyllades Rasmus Dahlin på NHL:s hemsida. 17-åringen, som är yngst i den svenska truppen, lyftes fram som en av lördagens höjdpunkter. I matchen mot USA Blå stod han för en assist och räddade även Sverige från ett baklängesmål när han slängde sig och täckte ett skott som var på väg in i målburen.

Brady Tkachuk, son till amerikanska Hall of Fame-spelaren Keith Tkachuk och broder till Calgary-spelaren Matthew Tkachuk, var efteråt imponerad av den unge svensken.
– Det var fösta gången jag spelade mot honom. Det är en väldig hajp kring honom och han är en väldigt duktig spelare. Vi hade vissa dueller och när du försökte tackla honom så duckade han undan eller så flyttade han på sig. Han är smart, säger han till NHL:s hemsida.

Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén gillade hur Dahlin stod upp för sig.
– Han är mer mogen nu och han har varit med om det innan. Alla vet vem han är och jag tror att han kommer få det tuffare nu. Alla lag kommer peka ut honom som en viktig spelare så jag tror det är en bra erfarenhet för honom att komma hit och spela under det här lägret.

LÄS MER: Stjärnvärvningen missar hela försäsongen och SHL-premiären