Svenske superstjärnan kan göra sensationell flytt – nu pekas en NHL-klubb ut: ”De kan göra det”

Svenske superstjärnan kan göra sensationell flytt – nu pekas en NHL-klubb ut: ”De kan göra det”

Oliver Ekman-Larsson kan göra en sensationell flytt.
Nu pekas ett NHL-lag ut som en möjlig nästa klubb.
– Om de vill göra det kan de göra det, säger NHL-gurun Elliotte Friedman.

Oliver Ekman-Larsson är en av de allra största svenska stjärnorna i NHL. Sedan draften 2009 har ”OEL” varit en nyckelback i Arizona Coyotes, och har på 723 matcher noterats för imponerande 364 poäng.

Kan lämna

Ekman-Larsson har de två senaste säsongerna dessutom varit lagkapten för laget, och belönades under sommaren 2018 med ett monsterkontrakt värt närmare 600 miljoner kronor.

Oliver Ekman Larsson, NHL
190517 Oliver Ekman Larsson of Sweden ahead of a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 17, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87946

Men nu kan hans dagar i klubben vara räknade. Efter att Coyotes slagits ut ur slutspelet kom uppgifter om att stora förändringar i truppen är att vänta, då man man vill spara pengar och ”bygga om” laget.

”De kan göra det”

Ekman-Larsson är en av spelarna som kan bytas bort – och nu menar Elliotte Friedman, ansedd journalist på Sportsnet, att en flytt ser allt mer trolig ut, och att det finns intresserade klubbar.

– Ja. Från början trodde jag inte det, eller var inte säker. Men nu har jag hört att det beror på vad Arizona är villiga att göra här. Det är sju år kvar och han tjänar 8,25 miljoner dollar per år. Det är mycket pengar, men det finns många Ekman Larsson-fans och många som tror att han är en kille som kan göra en stor skillnad om han får göra ett miljöombyte. De anser att han har fastnat och att han behöver ett nytt ställe att spela på. Men det kommer att krävas kreativitet för att lösa det, säger Friedman enligt Hockeysverige.

Oliver Ekman Larsson, NHL
190509 Oliver Ekman Larsson of Sweden after a practice session ahead of the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 9, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87930

Elliotte Friedman pekar även ut en klubb som trolig.

– Vet du vilket lag som jag har tänkt på? Calgary. Om de vill göra det kan de göra det, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!