Svenske succémålvakten slår tillbaka mot kritiken – efter festnatten på JVM

Sverige slogs ut av Schweiz i JVM-kvartsfinalen.
Efter uttåget gick då flera svenska spelare på nattklubb, någonting som möttes av kritik.
Nu slår den svenske JVM-målvakten Samuel Ersson tillbaka.

Sveriges uttåg ur JVM blev bittert. Efter en total plattmatch mot Schweiz blev det förlust i kvartsfinalen med 2-0.

Festade efter JVM-uttåget

Men efterspelet skulle inte handla om prestationerna på isen. Fokus skulle i stället hamna på vad flera spelare gjorde efter matchen.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

På sociala medier ska en film ha florerat där flera av spelarna i den svenska JVM-truppen befann sig på nattklubb, samma natt laget åkt ut ur turneringen, rapporterade Sportbladet då.

Detta fick förbundskaptenen Tomas Montén att se rött.

Montén rasade

Han menade att laget fått strikta direktiv om att inte gå ut efter förlusten.
– Vi gick igenom de grejerna när vi lämnade. Framför allt i läget vi hamnar i nu med en stor besvikelse. Vi gör en otroligt dålig kvartsfinal i ett viktigt läge. Vi är och representerar Sverige på VM och det är inte okej att göra saker som inte handlar om vår verksamhet. Vad man gör på sin fritid när man är över 18 år, det är upp till var och en, men inte när man är med juniorlandslaget på VM, sa Montén då till Sportbladet.

Foto: Joel Marklund(Bildbyrån

Flera av JVM-spelarna är nu tillbaka och i spel i sina respektive klubblag.

Ersson slår tillbaka

Målvakten Samuel Ersson, som imponerade stort i JVM-turneringen, stod under måndagen i Västerås kasse och hjälpte laget till seger mot Leksand.

Bilderna från det bittra slutet på turneringen svider fortfarande. Men målvakten slår också tillbaka mot kritiken gällande att flera spelare gick ut och festade efter förlusten.
– De har lirat ihop sedan U16. Vad spelar det för roll egentligen när mästerskapet var slut? Jag fick inga klara direktiv vad som gällde, som jag minns det. Tycker också att det blev klart uppförstorat. Men det blev inte bra när det kom ut som det gjorde, säger han till Sportbladet.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Svenskhatarens mäktiga tokhyllning(!) – till superrookien Elias Pettersson

Här blir Erik Karlsson historisk i natt – efter nya poängsuccén

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);