Svenske stjärnans tydliga pik – efter uteblivna drömövergången till SHL

Svenske stjärnans tydliga pik – efter uteblivna drömövergången till SHL

I Luleå hoppades man på drömvärvning av Linus Klasen.
Men svensken förlängde istället med Lugano – och förklarar nu varför.
– Jag hörde aldrig något från Luleå, säger han till NSD.

Ända sedan Linus Klasen lämnade Luleå 2014 har fansen längtat efter återkomsten. I höstas verkade även drömma närmare än vad många trodde när vännen Linus Omark gick ut och berättade att duon pratat om att spela tillsammans i Luleå igen.

Den drömmen blev dock kortlivad när Klasen skrev på nytt kontrakt med Lugano i maj. Nu avslöjar 31-åringen själv varför fansens drömövergång uteblev. Och det är minst sagt en pik till Luleå.
– Det går fort i den här branschen. Och om man vill vara med och rycka i bra spelare gäller det att vara alert, säger han till NSD.
– Jag ska vara helt ärlig. Ingen från Luleå har ringt mig och frågat hur min framtid ser ut. Jag hade ett år kvar på kontraktet och alla visste vad som gällde. Vill man ha en bra svensk spelare så går det ganska fort – det gäller att vara med. Men jag hörde aldrig något från Luleå.

Klasen har verkligen öst in poäng för sitt Lugano med hela 152 poäng på 145 matcher i schweiziska ligan. Dessutom berättar han i intervjun med NSD att han trivs bra med sin tillvaro i Schweiz. Så frågan är när den där efterlängtade återkomsten till Luleå som fansen drömmer om kan ske.

Nya kontraktet med Lugano gäller till sommaren 2020.

LÄS MER: Förre stortalangen klar för SHL-laget – så övertalades han.