Svenske NHL-stjärnan utan kontrakt - öppnar för SHL-spel

Svenske NHL-stjärnan utan kontrakt – öppnar för SHL-spel

.

Gustav Forsling, 22, har etablerat sig i NHL – men har utgående kontrakt.
Mycket talar för fortsatt spel i Chicago men backen 
håller dörren till SHL öppen.
– Man ska aldrig säga aldrig. Man vet ju aldrig…, säger han.

Gustav Forsling lämnade SHL och Linköping redan 2016 för spel i Nordamerika.

Forsling presterade långt över förväntan redan under sin debutsäsong, då han fick hela 38 matcher med Chicago Blackhawks.

Stabil säsong

Sedan dess har speltiden i NHL-laget bara ökat, och trots en del skador gjorde han den gångna säsongen 43 matcher där han svarade för tre mål och totalt nio poäng.

– Jag är ganska nöjd. Jag kom in med en handledsskada och fick börja med fem matcher i AHL. Men jag kom tillbaka bra och tog mig upp igen och sen fick jag två småskador som förstörde litegrann, men i det stora hela tycker jag att det gick bra och jag fick spela mycket, säger Forsling till Hockeysverige.

190304 Ishockey, NHL Mar 3, 2019; San Jose, CA, USA; Chicago Blackhawks defenseman Gustav Forsling (42) and San Jose Sharks right wing Joonas Donskoi (27) fight for control of the puck during the first period at SAP Center at San Jose.
Photo: Stan Szeto-USA TODAY Sports

Gustav Forsling har Jeremy Colliton, tidigare i Mora, som tränare och enligt backen så har han stort förtroende, vilket inte minst har bevisats med att Forsling fått bilda backpar med backstjärnan Brent Seabrook.

Står utan kontrakt

Men i sommar går hans kontrakt ut, och han är hoppfull om en förlängning.

– Jag hoppas att bli kvar i Chicago. Det är väl det vi siktar på just nu. Sen har jag inte hört något konkret om kontraktsförslag, säger han, och fortsätter:

– Jag tror, som det känns och som vi har pratat så är det som att jag kommer bli kvar där. Men man vet aldrig i den här branschen.

Håller dörren för SHL-öppen

Och om det inte skulle bli något kontraktsförslag så finns alltid SHL.

Forsling ser det inte som sannolikt, men håller dörren öppen.

– Nja, just nu är jag inställd på att åka tillbaka till Nordamerika. Men som sagt ska man aldrig säga aldrig. Man vet ju aldrig…, säger han.

Dela om du vill se Gustav Forsling tillbaka i SHL!