Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Svenske NHL-stjärnan riskerar missa World Cup på grund av skada.

I dag är det 30 dagar kvar till träningslägret inför World Cup drar igång. Redan nu har Tre Kronor orosmoln i den uttagna truppen – Alexander Steen har inte återhämtat sig efter sin axeloperation och riskerar därför missa den stjärnspäckade turneringen.
– Steens medverkan är väldigt tveksam just nu, men jag tar inga beslut om att ersätta honom innan vi är helt säkra på vad som gäller, säger Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg till NHL.com.

32-åringen, som spelat elva år i världens bästa hockeyliga, har haft problem med axeln under en längre tid. Steen opererades tidigare i somras, men återhämtningen har inte gått som planerat och enligt NBC kommer forwarden inte hinna bli spelklar varken till turneringen eller till säsongsinledningen med St. Louis Blues. Något som bekymrar Rikard Grönborg.
– Alexander är en viktig kugge i laget, en spelare som det är svårt att ersätta. Han är en komplett spelare som kan jobba över hela banan, i defensiven och i offensiven och i alla formationer, säger Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg till NHL.com.

Under förra säsongen gjorda Steen totalt 52 poäng på 67 NHL-matcher. I hans senaste framträdande för Tre Kronor, under OS 2014, blev det fyra poäng på sex matcher. Trots att det vore ett tungt avbräck i World Cup så finns fullgoda ersättare att hämta in om det skulle krävas.
– Vi har gott om kompetenta spelare, även om Alex Steen är svår att ersätta. Skador är en del av verkligheten och det är klart att det finns en backup-plan, säger Grönborg och nämner några tänkbara ersättare i form av Rickard Rakell, Gustav Nyquist, Mikael Backlund och Mika Zibanejad.

World Cup startar den 17 september. Tre Kronor spelar i grupp B tillsammans med Finland, Nordamerika U23 och Ryssland.

Älskar du också Tre Kronor? Gilla Sportbibeln.