Svenske NHL-backen tvingas nu be om ursäkt – efter fula gesten mot landsmannen(!): ”Alla skrek på mig”

Calgary Flames kritiserades stenhårt för gesten mot svensken Filip Gustavsson.
Nu ber Rasmus Andersson om ursäkt.
– Det var i stundens hetta, säger backstjärnan.

Det var efter matchen mellan Ottawa Senators och Calgary Flames, i går natt, som de omdiskuterade bilderna utspelade sig. I Senators hade den svenske doldisen Filip Gustavsson startat en NHL-match för allra första gången, och vanligtvis så brukar spelarna, vid sådana milstolpar, få behålla pucken efteråt som en souvenir.

Ber nu om ursäkt

När Rasmus Andersson, back i Flames, valde att plocka upp pucken på vägen till avbytarbåset så blev det därför stökigt och ilsket, innan Flames till slut skjutsade ner pucken mot Senators-spelarnas håll. I Nordamerika har bilderna på framför allt Anderssons uppträdande fått stor spridning, och kritiken mot hela Calgary har varit enorm. Många menar att det är barnsligt och osportsligt, men nu slår Flames tillbaka.

Foto: Twitter

Rasmus Andersson själv går nu ut och ber om ursäkt för det hela, och menar att det var oavsiktligt.

– Helt ärlig så var det bara i stundens hetta. Jag plockade upp pucken och tänkt inte riktigt efter. Jag var bara arg för att de hade gjort mål i slutet av matchen, säger han.

”Alla skrek på mig”

Andersson menar att han, så fort han insåg vad tumultet berodde på, släppte pucken.

– Direkt när jag insåg att det var hans första NHL-vinst, och hela deras lag skrek mot mig, så kastade jag tillbaka pucken. Det var ingenting medvetet eller så, säger han.

Calgary Flames’ head coach Darryl Sutter, top, speaks with Rasmus Andersson (4)as Juuso Valimaki (6) looks on during second-period NHL hockey game action against the Edmonton Oilers in Calgary, Alberta, Monday, March 15, 2021. (Jeff McIntosh/The Canadian Press via AP)

Andersson vill nu lägga händelsen bakom sig, och slår ännu en gång fast att det inte rör sig om någon medveten handling för att vara oschysst.

– Det är nog överspelat nu. Som sagt så var det ingenting avsiktligt. Det var hans första vinst och självklart ska han få pucken. Det var inte så att jag tänkte att ”nu ska jag sno den här pucken!” eller någonting sånt.

LÄS MER: Klubbikonens stenhårda ord mot hela HV71 – toksågar nu varenda spelare(!): ”Bara massa primadonnor”

Få våra nyhetsbrev!