Svenske NHL-backen öppnar för spel i Sverige – kan vända hem redan i sommar

Tobias Enström har gjort elva säsonger i NHL. Men nu kan han vara på väg hem.
I en intervju med Hockeypuls bekräftar backen att han kan tänka sig en flytt hem till Modo.

Efter SM-guldet med Modo 2007 lämnade Tobias Enström Sverige för spel i NHL. Sedan dess har han spenderat elva säsonger i världens bästa hockeyliga i Winnipeg Jets (tidigare Atlanta Thrashers) organisation.

Men fjolårets säsongsavslutning blev en besvikelse. Enström var förpassad till läktaren när laget åkte ur Stanley Cup-slutspelet. Och när klubbens spelare städade ur sina skåp efter säsongen slut var backen försvunnen.

Kan vända hem till Modo

I en intervju med Hockeypuls berättar nu Enström, med totalt 719 NHL-matcher på meritlistan, om framtidstankarna.

En återkomst i Modo är inte utesluten.
– Det är ingen hemlighet att jag och Camilla (Enström) trivs jättebra i Ö-vik och för mig finns det bara en klubb utanför NHL och det är Modo Hockey. Jag såg att Sundlöv sagt att det enda Modo kan erbjuda är ”bara” Örnsköldsvik, men för mig är inte det ”bara”. Det betyder väldigt mycket för beslutet som kommer. Det kommer bli några intressanta veckor framöver, säger Enström till Hockeypuls.

”Kul att vara med på resan”

Enströms kontrakt med Winnipeg gick ut första juli och nu kan han, som unrestricted free agent, välja och vraka bland resterande NHL-klubbar.

Han bekräftar att det finns intresse från flera organisationer, men att få komma hem och hjälpa Modo tillbaka till SHL lockar.
– Jag har följt Modo sedan jag lämnade och det har gjort ont i hjärtat att se klubben senaste säsongerna. Men jag tycker det ser väldigt bra ut nu och vad jag hör från folk i organisationen är känslan att skutan är på väg att vända. Självklart hade det varit kul att vara med på den resan och få Modo tillbaka där klubben hör hemma, säger Enström till Hockeypuls.

Dela om du vill se Tobias Enström i svensk hockey igen!

LÄS MER: SHL-klubbens chansning – plockar in forward från Nordamerika

Klassikerklubben spetsar offensiven – värvar forward från SHL