Svenske NHL-backen återvänder till SHL – efter fem år i Nordamerika

Skellefteå AIK har gjort klart med en riktigt tung värvning. 
Forne SM-guldvinnaren Petter Granberg återvänder till klubben. 
– Riktigt kul att vara här och inspirerande att komma tillbaka!, säger han till klubbens hemsida

Petter Granberg, 25, har vunnit SM-guld, spelat VM för Tre Kronor och gjort nästan 50 NHL-matcher. Nu står det klart att han återvänder till SHL och sin förra klubb Skellefteå AIK. Den högerfattade backen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

”Riktigt kul att vara här”

Granberg, som är född i Gällivare, fostrades i Skellefteå AIK och debuterade för klubben säsongen 2009/10. 2013 var han en starkt bidragande orsak till att klubben kunde bärga SM-guldet. Nu återvänder han alltså till sin förra klubb.
– Riktigt kul att vara här och inspirerande att komma tillbaka! Jag har ju spelat här tidigare så jag vet ju hur allt fungerar och jag trivdes väldigt bra när jag var här sist så det kändes som det bästa alternativet för mig, säger han till klubbens hemsida.

Byter AHL mot SHL

Den 25-årige backen draftades av Toronto Maple Leafs organisation, men Granberg lyckades aldrig riktigt ta en ordinarie tröja i klubben och spenderade merparten av tiden i farmalaget Toronto Marlies.

Efter två säsonger i Toronto gick flyttlasset vidare till Nashville. Där fick han något större förtroende och noterades för 37 matcher i NHL. Den senaste säsongen har han tillbringat i Nashvilles farmalag Milwauke Admirals.

Skellefteås sportchef Mikael Lindgren ser värvningen av Granberg som en del av klubbens framtidsplaner.
– Det här är en riktigt viktig framtidsvärvning för oss, så vi är enormt glada att kunna välkomna Petter tillbaka i föreningen, säger han till klubbens hemsida.

DELA om du gillar den här värvningen! 

LÄS MER: Drömvärvningen är i hamn – guldhjälten återvänder till SHL-klubben