Svenske målvaktsprofilens stensäkra ord – så ser Henkes framtid ut i NHL: ”Jag är övertygad om det”

Svenske målvaktsprofilens stensäkra ord – så ser Henkes framtid ut i NHL: ”Jag är övertygad om det”

Henrik Lundqvist har haft ett tungt år i NHL.
Men för målvaktsprofilen Johan Hedberg finns det inga tvivel.
– Han kan hålla ett par år till. Det är jag övertygad om, säger han till Sportbibeln.

Henrik Lundqvist har i cirka 15 år dominerat i NHL. Svensken har varit ansiktet utåt för New York Rangers organisation, och han har varit djupt uppskattad i laget och av fansen.

Petad under säsongen

Men under hösten och vintern har han befunnit sig i en helt ny situation. Lundqvist har fått se sig omsprungen av inte bara en – utan två – talangfulla målvakter, och svensken har ofta fått se sig placerad på bänken eller till och med läktaren.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
190519 Goaltender Henrik Lundqvist of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Vad som händer med Lundqvist i framtiden är det ingen som vet. Den svenske superstjärnan har kontrakt med Rangers även över nästa säsong, men spekulationer har pekat på att han kan komma att trejdas i sommar, eller till och med köpas ut från sitt kontrakt.

Profilens dom

Men för Johan Hedberg, som hade en framgångsrik målvaktskarriär i NHL och därefter varit mångårig målvaktscoach för San Jose Sharks, finns det inga tvivel om Henkes kapacitet.

– Det har inte varit lätt för honom. Han ska ha all heder för hur han hanterat situationen, det har inte varit något gnäll eller stök eller bök. Han har gjort det jäkligt bra, och jag tror att han kan hålla ett par år till. Jag är övertygad om det. Sen beror det på vad han själv vill, eller vad Rangers vill. Men han kan vara topp fem i ligan om han får rätt förutsättningar, säger Hedberg till Sportbibeln.

Johan Hedberg, New Jersey Devils
110109 Ishockey, NHL, New Jersey Devils: Johan Hedberg, målvakt, New Jersey, värmer upp. © Bildbyrån – 85815

Hedberg belyser dock att det är en speciell situation, med tanke på Henkes anrika historia med klubben.

– Det är klart att man vill spela, men har man varit i ett och samma lag, och blivit en ikon… det spelar roll i hans värld. Det kan vara så att han inte vill spela för en annan klubb. Men jag personligen hade gått till ett annat lag. Det hade, till exempel, varit en jäkla bra värvning för Colorado. Det hade blivit ett spännande och kul lag att se, säger Hedberg.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!