Svenska mästarnas nya guldsatsning – trippelvärvning helt klar

Svenska mästarnas nya guldsatsning – trippelvärvning helt klar

I dag levererade HV71 det första beskedet på att man ska se till att guldet stannar kvar i Jönköping.
Klubben har presenterat tre nyförvärv inför nästa säsong.
En riktigt profil, en ”oerhört skicklig forward” och en poängkung.

Det har gått drygt en vecka sedan stora guldfirandet i Jönköping. Men redan nu visar HV71 att man är redo att göra allt för att försvara SM-guldet. I dag presenterades tre heta nyförvärv inför nästa säsong.

I Kinnarps Arena offentliggjordes nya spelarna Robin Figren från Frölunda, Sebastian Wännström från Rögle och Victor Ejdsell från BIK Karlskoga. En trio som verkligen kommer göra skillnad i SHL.
– Robin passar bra in i vårt spel då han gillar att spela en hockey med mycket fart. Han är en producerande forward som är en profil både på och utanför isen, säger HV71:s sportchef Johan Hult till klubbens officiella webbplats och fortsätter:
– Sebastian är en oerhört skicklig forward med bra skott och fin skridskoåkning. Han kommer att bli en stor tillgång för vårt lag.
– Victors säsong har väl knappast undgått någon i hockey-Sverige. En center med alla verktyg för att bli hur bra som helst.

Alla tre nyförvärven har skrivit tvåårskontrakt med HV71. Det har även ryktats om NHL-kontrakt för Ejdsell hos Nashville Predators, vilket fortfarande kan hända. Men 21-åringen som vann poängligan i HockeyAllsvenskan har bestämt sig för att göra minst en säsong i Jönköping.
– Jag vill ta ett steg i taget och spela i SHL först. Det blir minst en säsong i HV71, säger Ejdsell till klubbens officiella webbplats.

LÄS MER: Uppges lämna HV71 – nu är centern på väg till annan SHL-storklubb.