Svenska landslagsstjärnan avslutar karriären: ”Minnen man aldrig glömmer”

Efter över 200 SDHL-matcher, tio världsmästerskap och ett OS-silver tackar Jenni Asserholt för sig.
Nu meddelar den svenske hockeystjärnan att hon lägger skridskorna på hyllan.
– Jag har levt med hockeyn så länge att jag i princip inte vet något annat, säger Asserholt till HV71:s hemsida.

Jenni Asserholt är en av svensk hockeys mest meriterade damspelare. Karriären har varit lång för 30-åringen som bland annat varit med och spelat i tio VM-turneringar och tagit två brons.

Asserholt avslutar karriären

Men nu väljer Asserholt att lägga skridskorna på hyllan. I en intervju på HV71:s hemsida bekräftar hon att karriären är över.

Japans Kanae Aoki och Sveriges Jenni Asserholt tackar varandra efter damishockeymatchen mellan Sverige och Japan på OS i Sochi den 9 februari 2014. Foto: Joel Marklund/Bilbyrån

Säsongen 2004/2005 var Asserholt med och vann VM-brons på hemmaplan, hennes första i karriären.

”Minnen man aldrig glömmer”

Därefter följde stora framgångar med bland annat två SM-guld, ett OS-silver och över 200 SDHL-matcher på meritlistan.

Totalt har det även blivit över 200 matcher i landslagströjan för 30-åringen.
– Det häftigaste är nog att jag fått vara med på damhockeyns revolution och dit den är idag med världsstjärnor i vår liga och matcher som sänds på TV. Men naturligtvis finns många minnen från VM och OS, inte minst när vi tog silver i Turin 2006. Alla människor man har fått träffa genom åren som lärt mig otroligt mycket av och som gett mig erfarenheter jag kommer bära med mig resten av livet. I HV71 är det hela resan som laget gjort och såklart rekordmatchen där vi fick visa upp damhockeyn inför en storpublik. Det är minnen man aldrig glömmer, säger Asserholt.

Asserholt kommer i fortsättningen vara kvar inom hockeyn, det i HV71.

”Ska bli spännande”

Vad exakt hon kommer göra är i dagsläget inte bestämt.
– Just nu är jag hemma med min dotter Zoe, men jag kommer att ha en fortsatt roll i HV71 och vad den blir är inte riktigt klar ännu. Hockeyn kommer jag aldrig släppa helt och det ska bli otroligt spännande att se vad framtiden har att erbjuda, säger Asserholt till HV71:s hemsida.

LÄS MER: Uppgifter: SHL-stjärnan lämnar – då presenteras han av nya klubben

SHL-stjärnan anmäld efter obskyra gesten – kan missa slutspelsmatcher

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);