Svenska hockeyklubben i sorg: Förre forwarden död – bara 33 år gammal

Svenska hockeyklubben i sorg: Förre forwarden död – bara 33 år gammal

Hockeyklubben IK Oskarshamn är i sorg.
Den förre forwarden John Vigilante har avlidit, bara 33 år gammal.
”Det är fruktansvärt tråkiga nyheter”, skriver Oskarshamns förre tränare Fredrik Söderström på Twitter.

Det var säsongen 2012-13 som John Vigilante flyttade till Sverige för att representera IK Oskarshamn. Det blev 52 matcher för klubben och Vigilante avslutade även sin hockeykarriär i Oskarshamn.

Efter spelarkarriären stannade amerikanen kvar inom hockey som både scout och tränare. Men nu har allting tagit slut. Vigilante har dött vid bara 33 års ålder.

”En fantastisk människa”

Moderklubben Michigan Hockey bekräftar dödsbeskedet och Oskarshamn visar öppet vilken sorg klubben är i efter den hemska nyheten.
”Har under dagen nåtts av fruktansvärt tråkiga nyheter! Så ledsamt. Före detta IKO-spelaren John Vigilante har gått bort. En duktig spelare och en fantastiskt människa som lämnar oss alldeles för tidigt. Mina tankar går till hans familj. Vila i frid John!”, skriver Roger Jönsson, som var sportchefen som värvade Vigilante till IKO, på Twitter.
”Fick veta under dagen att John Vigilante, en fin kille från tiden i Oskarshamn, gått bort. Bortsett från en hårt arbetande spelare, har jag minnen av en fantastisk människa. Stort hjärta på isen, ännu större utanför. 33 år, så ledsamt att höra. Vila i frid, tänker på din familj, skriver även förre Oskarshamnstränaren Fredrik Söderström på Twitter.

John Vigilantes dödsorsak är ännu oklar.

Dela artikeln för att sörja John Vigilantes tidiga bortgång!

LÄS MER: NHL-svensken lämnar efter bara en match – här är nya klubben

Norska skidåkaren hittat död efter tragisk olycka – blev bara 29 år gammal