Svenska dundersågningen efter förlusten mot USA – här är stenhårda orden i hockey-VM

Tre Kronor åkte på första förlusten i hockey-VM.
Efter att ha hämtat upp underläge i slutet och sedan fallit i förlängningen mot USA.
Nu kommer den svenska dundersågningen efter nederlaget.

För första gången i årets hockey-VM fick Tre Kronor känna på hur det att förlora. Efter idel segrar föll svenskarna i den sista gruppspelsmatchen mot USA och missade därmed gruppsegern.

Svenska sågningen

Trots att Tre Kronor lyckades komma ikapp och stå för en heroisk upphämtning i slutet av matchen för att rädda 1-3 till 3-3. Så var ändå USA snäppet starkare och vann rättvist i förlängningen med 4-3.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tre Kronor, hockey-VM
230523 Timothy Liljegren, Jonatan Berggren, Leo Carlsson and Jonathan Pudas of Sweden celebrates after 2-3 during the 2023 IIHF Ice Hockey World Championship group stage game between Sweden and USA on May 23, 2023 in Tampere. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0479

Efteråt är besvikelsen stor hos de blågula efter turneringens första nederlag. Och den som är mest uppgiven är Tre Kronor-backen Timothy Liljegren som sågar sin egen insats brutalt.
– Tufft. Vi gör inte en speciellt bra match, säger Liljegren till SportExpressen innan han går in på sig själv. 
– Jag är inte nöjd, jag gör en dålig match. Jag är kass i dag. Jag ger USA ett gratismål vid deras tredje mål och sedan kan jag vara rejälare vid deras andra mål i powerplay. Finns inte mycket att vara nöjd med.

LÄS MER: Svenska jätteilskan efter otäcka bilderna på Tre Kronor-stjärnan – spelarna förbannade: ”Helt idiotiskt”

Lider med backen

Men Liljegren skulle ändå få revansch och blev den som gjorde det så viktiga 3-3-målet för att ta gruppfinalen till förlängningen. Det gav honom en gnutta tröst för stunden.
– För tillfället gjorde det kanske det, men i övrigt gör jag en ganska dålig match, säger han i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tre Kronor, hockey-VM
230523 Timothy Liljegren of Sweden look dejected after 1-3 during the 2023 IIHF Ice Hockey World Championship group stage game between Sweden and USA on May 23, 2023 in Tampere. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0479

En annan tuff motgång var att backkollegan Rasmus Sandin skadade sig otäckt efter en ful knätackling av amerikanen Michael Eyssimont i den första perioden.
– Det är tråkigt att han blev skadad. Jag såg inte tacklingen och jag vet inte hur det är med honom. Tufft för oss, Rasmus är en bra spelare. Förhoppningsvis kan han komma tillbaka, säger Liljegren till kvällstidningen.

LÄS MER: Leo Carlssons nya storsuccé i hockey-VM – är nu lika bra som självaste ikonen Jaromir Jagr

Här näst väntar nu Lettland i VM-kvartsfinalen för Tre Kronor.

Vad tycker du om Sveriges insats mot USA? Dela artikeln och säg din åsikt!