Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Svensk klubb rycker i Per Ledin – kan återvända efter utlandsäventyret.

Per Ledin var med och plockade hem ligasegern med sitt österrikiska lag EC Salzburg förra säsongen. 37-åringen har nu gått skilda vägar med klubben och står utan kontrakt. Ledin menar att han har flera olika erbjudanden att ta ställning till – och öppnar upp för en återkomst till svensk hockey.
– Jag står vid ett vägskäl. Det jag måste fundera på är vad min familj tycker och tänker om framtiden. Jag kan inte bara köra över dem och leva ett singelliv. Det är en familjefråga, säger Ledin till Allehanda.

En av de svenska klubbarna som rapporteras vara på jakt efter förstärkningar är Modo, som inte stänger några dörrar vad gäller en övergång av veteranen Ledin.
– Han skulle bidra med energi och har varit på hög nivå under en lång tid. Vi får se om han passar in i vårt lagbygge och om han vill komma hit. Men det är en bit kvar innan allt faller på plats och vi bestämt vem vi vill ha, säger Modos sportchef Per Svartvadet till tidningen.

Ledin själv har inte bestämt sig om det blir en flytt till Sverige eller om han ska stanna kvar utomlands. Men mycket tyder på att 37-åringen inte kommer att lägga skridskorna på hyllan.
– Ska jag spela i Sverige eller utlandet? Ska jag spela i Sverige, vad är fokus då? Ska familjen flytta med eller inte? Det är några frågor som jag funderar över just nu, säger Ledin till Allehanda.

Skulle en övergång till Modo ske innebär det en helt ny klubb i Sverige för Ledin, som tidigare under sin karriär representerat bland annat Luleå, HV71, Färjestad och Björklöven på svensk mark.

PerLedin

Älskar du hockey? Gilla Sportbibeln.

 

Läs mer om...