Svensk hockey i sorg – förre Frölundatalangen död i otäck olycka: ”Oerhört hemskt”

Han slog igenom i Frölunda som ung talang.
Men nu har det fruktansvärda hänt hockeybacken.
Philip Martinsson har gått bort efter en otäck trafikolycka.

Som ung var han en lovande back i Frölunda. Philip Martinsson spåddes en fin framtid inom hockeyn och vann backarnas poängliga i U18-serien och blev uttagen i U16-landslaget.

Hos Frölunda

2011 var han även med i det Frölunda-lag som vann SM-guld på J20-nivå. Då spelade Martinsson tillsammans med spelare som John Klingberg, Sebastian Collberg, Viktor Svedberg och Victor Backman.

Philip Martinsson, Frölunda
110410 Ishockey, JSM, J20, Final, Skellefteå – Frölunda: Philip Martinsson, Frölunda med Joel Mustonen, Skellefteå i ryggen © Bildbyrån – 81900

Han lyckades även ta sig hela vägen upp till A-laget och gjorde totalt 3 SHL-matcher för Frölunda. Det blev sedan sex matcher för Troja/Ljungby i HockeyAllsvenskan men därefter fortsatte karriären i lägre divisioner.

Otäck olycka

Martinsson gjorde 139 matcher i HockeyEttan för lagen Halmstad, Varberg och Kallinge/Ronneby. 2016 tog han sedan steget ned till Hockeytvåan när han flyttade till Bäcken HC.

Men i helgen inträffade det oerhört tragiska. Den förre Frölundatalangen var med om en allvarlig trafikolycka på lördagen.

”Stor sorg”

Svenskens skador blev alldeles för svåra och hans liv gick inte att rädda. Nu meddelar Bäcken HC att Philip Martinsson har gått bort.

Philip Martinsson, Bäcken
160306 Bäckens Philip Martinsson deppar efter att Hanhals gjort mål under ishockeymatchen i kvalserien till Hockeyettan mellan Bäcken och Hanhals den 6 mars 2016 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld/ BILDBYRÅN / Cop 200

Han blev bara 28 år gammal.
”I måndags fick vi det oerhört hemska beskedet att vår spelare Philip Martinsson somnat in till en följd av de skador han fick i en trafikolycka i lördags”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Dödsfallet kommer som en stor chock för Bäcken och hockey-Sverige.
”Han var förutom en oerhört skicklig hockeyspelare även en väldigt omtyckt ledare, lagkamrat och vän. Alla som har haft förmånen att träffa Philip kan vittna om hans förmåga att sprida värme och glädje. Det är med en stor sorg vi skriver dessa rader och våra tankar går nu till hans familj och nära som behöver all stöttning de kan få i denna svåra stund”, skriver klubben vidare.

LÄS MER: Här gör Henke Lundqvist bort sig fullständigt – med pinsamma blundern: ”Svinjobbigt”

Få våra nyhetsbrev!