Svensk hockey i sorg – backtalangen död

HockeyEttan-klubben Piteå HC och svensk hockey har sorg. 
Klubbens 23-årige back David Selberg har gått bort. 
”David, vi saknar dig så. Vila i frid.”, skriver klubben på Facebook.

Under måndagskvällen meddelade HockeyEttan-klubben Piteå HC det tragiska beskedet att backen David Selberg har gått bort, 23 år ung.
”I samråd med familjen är det med stor sorg och smärta vi måste meddela att vår käre vän och lagkamrat David Selberg alldeles för tidigt och så hastigt valt att lämna oss. Vi kommer att minnas David som en otroligt varm och spontan glädjespridare som kunde hitta på fantastiska saker både på och utanför isen”, skriver klubben på Facebook.

”Oerhört tungt”

Piteås sportchef Jonatan Glader berättar att David Selberg var mycket omtyckt i klubben, både av spelare och ledare. Och det var med stor sorg som lagkamraterna möttes av det tragiska beskedet.
– Det var oerhört tungt, så klart. David var en väldigt omtyckt kille i laget, omtyckt av alla, och spelarna tog emot det med stor sorg och förtvivlan, säger han till SportExpressen.

David Selberg var en av nyckelspelarna i Piteå som förra säsongen nådde kvalet till HockeyAllsvenskan. Selberg hade även ett förflutet i Luleå, där han noterades för tre SHL-matcher.

I samråd med familjen är det med stor sorg och smärta vi måste meddela att vår käre vän och lagkamrat David Selberg…

Posted by Piteå Hockey on Monday, 18 June 2018